Οργή Ερντογάν για το νέο κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία

Οργή Ερντογάν για το νέο κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία

«Θα διδάξουμε στους αλαζόνες της Δύσης ότι η προσβολή των μουσουλμάνων δεν είναι θέμα ελευθερίας έκφρασης» είπε ο Τούρκος πρόεδρος

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κάψιμο του Κορανίου σε διαδήλωση στη Σουηδία, χθες Τετάρτη, καταδίκασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, σε ομιλία του μέσω τηλεδιάσκεψης για τους εορτασμούς του AKP τόνισε πως «Η άθλια επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία εναντίον του ιερού μας βιβλίου του Κορανίου, είναι μια από τις προβοκάτσιες. Δεν θα μπορέσουν να φτάσουν στον στόχο τους ούτε αυτοί που κάνουν αυτό το έγκλημα αλλά και ούτε αυτοί που κλείνουν τα μάτια τους στο έγκλημα υπό το κάλυμμα της ελευθερίας των ιδεών».

Εν συνεχεία, ο Ερντογάν τόνισε ότι «θα δείξουμε την αντίδρασή μας με τον πιο έντονο δυνατό τρόπο μέχρι να καταπολεμήσουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τους εχθρούς του Ισλάμ με αποφασιστικότητα. Θα διδάξουμε στους Δυτικούς αλαζόνες ότι η προσβολή των ιερών των μουσουλμάνων δεν είναι ελευθερία σκέψης».

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι η Σουηδία φιλοξενεί στο έδαφός της μέλη τρομοκρατικών, όπως τις χαρακτηρίζει, οργανώσεων –μια κατηγορία την οποία αρνείται η Σουηδία—και έχει ζητήσει την έκδοσή τους ως ένα βήμα προς την επικύρωση της ένταξης της. Έχει επίσης εκφράσει την οργή της για τις αντιτουρκικές διαδηλώσεις που έχουν γίνει στη σκανδιναβική χώρα.

Την Κυριακή, ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και συζήτησαν τις εξελίξεις στη Ρωσία, αλλά και την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε πως «η εποικοδομητική στάση της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας συνεχίζεται», τόνισε όμως πως «όσο οι υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD/YPG πραγματοποιούν ελεύθερα διαδηλώσεις στη χώρα αυτή, οι νομοθετικές αλλαγές στην ουσία δεν έχουν νόημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή