Χριστοδουλίδης: Περιμένουμε μία κοινή θέση από τους 27 για το μεταναστευτικό

Χριστοδουλίδης: Περιμένουμε μία κοινή θέση από τους 27 για το μεταναστευτικό

«Προέρχομαι από μια χώρα πρώτης γραμμής όσον αφορά στο μεταναστευτικό. Είναι κρίμα που δεν καταλήξαμε σε συμφωνία εχθές το βράδυ. Ας ελπίσουμε σήμερα να φτάσουμε σε συμφωνία και να έχουμε κοινά συμπεράσματα» σημείωσε

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία για το μεταναστευτικό, το οποίο αποτελεί «κοινό πρόβλημα» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την άφιξή του για τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας ότι «οι πολίτες μας περιμένουν μία κοινή θέση από όλους τους 27».

«Προέρχομαι από μια χώρα πρώτης γραμμής όσον αφορά στο μεταναστευτικό. Είναι κρίμα που δεν καταλήξαμε σε συμφωνία εχθές το βράδυ. Ας ελπίσουμε σήμερα να φτάσουμε σε συμφωνία και να έχουμε κοινά συμπεράσματα» σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, ελπίζοντας πώς θα υπάρξει συμφωνία, καθώς πρόκειται για «πολύ κρίσιμο ζήτημα».

Σημειώνεται ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις των Ευρωπαίων ηγετών για το μεταναστευτικό καθώς χθες το βράδυ στη Σύνοδο Κορυφής, ύστερα από περισσότερες από επτά ώρες δεν μπόρεσαν να καταλήξουν στην υιοθέτηση κοινών συμπερασμάτων λόγω «μπλοκαρίσματος» από την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Τόσο ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, όσο και οι Πολωνός ομόλογός του δήλωναν πως η προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό είναι απαράδεκτη και «μπλόκαραν» τα συμπεράσματα έως ότου γίνονταν αποδεκτές οι παρεμβάσεις τους, προκειμένου να «απαντηθούν» οι δικές τους ανησυχίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT