Φινλανδία: Ο υπουργός Οικονομίας παραιτήθηκε ύστερα από αναφορές στους ναζί

Φινλανδία: Ο υπουργός Οικονομίας παραιτήθηκε ύστερα από αναφορές στους ναζί

«Για τη συνέχιση της κυβέρνησης και τη φήμη της Φινλανδίας, βλέπω πως μου είναι αδύνατον να συνεχίσω ως υπουργός με ικανοποιητικό τρόπο», δήλωσε ο Γιούνιλα.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομίας Βίλχελμ Γιούνιλα υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του ύστερα από μόλις 10 ημέρες στο αξίωμα αυτό, όπως ανακοίνωσε το εθνικιστικό Κόμμα των Φινλανδών, με αφορμή αναφορές τις οποίες είχε κάνει και οι οποίες συνδέονται με τους ναζί.

«Για τη συνέχιση της κυβέρνησης και τη φήμη της Φινλανδίας, βλέπω πως μου είναι αδύνατον να συνεχίσω ως υπουργός με ικανοποιητικό τρόπο», δήλωσε ο Γιούνιλα σε ανακοίνωσή του.

Ο Γιούνιλα είναι μέλος του Κόμματος των Φινλανδών που συμμετέχει στον δεξιό συνασπισμό ο οποίος ανέλαβε την εξουσία στις 20 Ιουνίου, ύστερα από τις εκλογές του Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το νεοεκλεγέν κοινοβούλιο της Φινλανδίας είχε ψηφίσει μέσα στον μήνα υπέρ της τοποθέτησης του Πέτερι Ορπο, ηγέτη του Κόμματος Εθνικού Συνασπισμού (NCP), στη θέση του πρωθυπουργού, ανοίγοντας τον δρόμο σε μια δεξιά κυβέρνηση και τερματίζοντας την διακυβέρνηση της Σοσιαλδημοκράτισσας Σάνα Μαρίν.

Ο Ορπο ηγείται ενός συνασπισμού του συντηρητικού NCP, του εθνικιστικού κόμματος των Φινλανδών, του μειονοτικού κόμματος του Σουηδικού Λαού και των Χριστιανοδημοκρατών, που μαζί κέρδισαν την πλειοψηφία των εδρών του κοινοβουλίου στις εκλογές της 2ας Απριλίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT