NASA: Tέσσερις εθελοντές απομονωμένοι για έναν χρόνο σε προσομοίωση του πλανήτη Αρη

NASA: Tέσσερις εθελοντές απομονωμένοι για έναν χρόνο σε προσομοίωση του πλανήτη Αρη

Ο μόνος περιορισμός που δεν μπορεί να προσομοιώσει η αποικία είναι η βαρύτητα του Αρη, η οποία είναι περίπου το 38% της επιφανειακής βαρύτητας της Γης

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις εθελοντές θα περάσουν τον επόμενο χρόνο σε μια προσομοίωση του πλανήτη Άρη, , στο πλαίσιο ενός ετήσιου πειράματος της NASA για να εξεταστεί η αντοχή των αστροναυτών σε παράγοντες ψυχολογικού στρες.

Στο πλαίσιο της αποστολής CHAPEA (Crew Health and Performance Exploration Analog) οι συμμετέχοντες θα ζήσουν και θα εργαστούν σε έναν χώρο 158 τετραγωνικών μέτρων στο Διαστημικό Κέντρο Johnson της Nasa στο Χιούστον του Τέξας.

Η αποικία που ονομάζεται Mars Dune Alpha θα διαθέτει κουζίνα, ιδιωτικούς χώρους πληρώματος και δύο μπάνια με φαρμακευτικά είδη, χώρους εργασίας και αναψυχής.

Το πλήρωμα θα πρέπει να διεξάγει «δραστηριότητες αποστολής», όπως συλλογή γεωλογικών δειγμάτων, άσκηση και εξάσκηση προσωπικής υγιεινής και φροντίδας υγείας, με ελάχιστη επαφή με την οικογένεια και τους αγαπημένους τους, σύμφωνα με τη NASA.

Ο μόνος περιορισμός που δεν μπορεί να προσομοιώσει η αποικία είναι η βαρύτητα του Άρη, η οποία είναι περίπου το 38% της επιφανειακής βαρύτητας της Γης.

Αν και κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν είναι εκπαιδευμένοι αστροναύτες, ο αρχηγός του πληρώματος είπε πως είναι «μια καταπληκτική ομάδα αφοσιωμένων ατόμων που αισθάνονται πολύ παθιασμένοι με την εξερεύνηση του διαστήματος και την επιστήμη».

Τα τέσσερα μέλη της αποστολής CHAPEA είναι η ερευνήτρια Κέλι Χάστον, ο μηχανικός Ρος Μπρόκγουελ, ο γιατρός επειγόντων περιστατικών Νέιθαν Τζόουνς και η μικροβιολόγος Ανκα Σελάριου. Ο καθένας τους επιλέχθηκε μετά από πρόσκληση της Nasa για «υγιείς, με κίνητρα» υποψήφιους το 2021.

Τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν κατά τη διάρκεια του έτους θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να υπολογίσουν τι μπορεί να βιώσει ένα πραγματικό πλήρωμα που κατευθύνεται στον Άρη και θα χρησιμεύσουν επίσης ως σημαντικές πληροφορίες για τους σχεδιαστές οχημάτων στη NASA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή