Γαλλία: Ο Μακρόν ανέβαλε την επίσκεψή του στη Γερμανία λόγω των ταραχών

Γαλλία: Ο Μακρόν ανέβαλε την επίσκεψή του στη Γερμανία λόγω των ταραχών

«Ο πρόεδρος Μακρόν ζήτησε την αναβολή της προγραμματισμένης επίσημης επίσκεψής του στη Γερμανία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΓάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ανέβαλε την επίσημη επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει ξεκινώντας από αύριο, Κυριακή, το βράδυ στη Γερμανία, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της γερμανικής προεδρίας.

«Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό πρόεδρο Σταϊνμάιερ και τον ενημέρωσε για την κατάσταση στη χώρα του. Ο πρόεδρος Μακρόν ζήτησε την αναβολή της προγραμματισμένης επίσημης επίσκεψής του στη Γερμανία», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η γερμανική προεδρία, με φόντο τις ταραχές που έχουν σημειωθεί στη Γαλλία από την περασμένη Τρίτη και έπειτα, στον απόηχο της δολοφονίας του 17χρονου Ναέλ Μ. από αστυνομικά πυρά στο παρισινό προάστιο της Ναντέρ.

«Ο Γερμανός πρόεδρος εκφράζει τη λύπη του για την αναβολή και την πλήρη κατανόησή του λόγω της κατάστασης» στη Γαλλία, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της γερμανικής προεδρίας.

Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ «παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την κατάσταση στη Γαλλία. Ελπίζει ότι η βία στους δρόμους θα σταματήσει σύντομα και ότι η κοινωνική ειρήνη θα αποκατασταθεί», προστίθεται.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου, ακόμη δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία για την επίσκεψη.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν συνολικά 1.311 άτομα κατά τη διάρκεια της τέταρτης συναπτής νύχτας βίαιων επεισοδίων (βράδυ Παρασκευής – ξημερώματα Σαββάτου).

Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τις συλλήψεις 875 ατόμων που είχαν ανακοινωθεί την αμέσως προηγούμενη νύχτα (βράδυ Πέμπτης – ξημερώματα Παρασκευής), σύμφωνα με το υπουργείο.

Η κηδεία του 17χρονου Ναέλ Μ., με καταγωγή από την Αλγερία, πραγματοποιείται σήμερα, Σάββατο, ενώ ο θάνατός του εξακολουθεί να βάζει φωτιά σε πολλές λαϊκές συνοικίες της χώρας.

Ισχυρές δυνάμεις, τουλάχιστον 45.000 αστυνομικοί, κατάφεραν να περιορίσουν τα επεισόδια κατά την τέταρτη νύχτα ταραχών. Όμως «79 αστυνομικοί και χωροφύλακες τραυματίστηκαν», περίπου 1.350 οχήματα πυρπολήθηκαν, 234 κτίρια πυρπολήθηκαν ή υπέστησαν ζημιές και περίπου 2.560 πυρκαγιές σημειώθηκαν σε δημόσιους χώρους, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή