Έρανος υπέρ του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 17χρονο – Συγκεντρώθηκαν πάνω από 730.000 ευρώ

Έρανος υπέρ του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 17χρονο – Συγκεντρώθηκαν πάνω από 730.000 ευρώ

Την πρωτοβουλία για αυτόν τον - μέσω διαδικτύου - έρανο είχε ο Ζαν Μεσιά, ένας πολιτικός ο οποίος ήταν άλλοτε στο πλευρό του ακροδεξιού υποψηφίου για τη γαλλική προεδρία Ερίκ Ζεμούρ.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστοσελίδα – τύπου GoFund me – η οποία στήθηκε με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την υπεράσπιση του 38χρονου αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο Ναέλ την περασμένη Τρίτη στο παρισινό προάστιο της Ναντέρ, έχει ήδη συγκεντρώσει σε δωρεές πάνω από 730.000 ευρώ.

Την πρωτοβουλία για αυτόν τον – μέσω διαδικτύου – έρανο είχε ο Ζαν Μεσιά, ένας πολιτικός ο οποίος ήταν άλλοτε στο πλευρό του ακροδεξιού υποψηφίου για τη γαλλική προεδρία Ερίκ Ζεμούρ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική GoFund me ιστοσελίδα, ο αστυνομικός απλώς «έκανε τη δουλειά του και τώρα καλείται να πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα».

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη, 27 Ιουνίου, όταν ο αλγερινής/μαροκινής καταγωγής 17χρονος Ναέλ δέχθηκε, αν και άοπλος ο ίδιος, τα πυρά ενός 38χρονου αστυνομικού με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο 17χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν επιχείρησε να διαφύγει από αστυνομικό έλεγχο με το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε.

Όπως φαίνεται ωστόσο στο σχετικό βίντεο το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας, ο 17χρονος δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος όταν πάτησε γκάζι για να διαφύγει, αν και η πορεία του αυτοκινήτου που οδηγούσε δεν αποτελούσε απειλή για τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών που του έκαναν έλεγχο.

Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός που πυροβόλησε 

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Ναέλ υποστηρίζει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ότι πήγε να πυροβολήσει τον 17χρονο στο πόδι αλλά τη στιγμή εκείνη επιτάχυνε το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να κουνηθεί το όπλο του και η σφαίρα να βρει τον 17χρονο στο στήθος. 

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 17χρονο έχει πια προφυλακιστεί και σε βάρος του διεξάγεται έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Όταν ρωτήθηκε για την εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων υπέρ του αστυνομικού, η γιαγιά του Ναέλ δήλωσε σοκαρισμένη. «Μου ραγίζει την καρδιά», είπε.

Με πληροφορίες από BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή