Ερντογάν: Δεν υποχωρούμε από τις κόκκινες γραμμές για τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ

Ερντογάν: Δεν υποχωρούμε από τις κόκκινες γραμμές για τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ

«Κόκκινη γραμμή για την Τουρκία είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της ισλαμοφοβίας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος με το βλέμμα στραμμένο όχι μόνο στη Σουηδία, αλλά και στη Γαλλία, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα «θερίζει τις θύελλες της αποικιοκρατίας και του αποκλεισμού των μουσουλμάνων».

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς, ούτε απειλές. Αν δεν τηρήσουν όσα μας έχουν υποσχεθεί για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων, τότε δεν υποχωρούμε», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι «η κόκκινη γραμμή για την Τουρκία είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της ισλαμοφοβίας».

Συνεχίζοντας, με το βλέμμα στραμμένο στη Γαλλία και στις ταραχές που λαμβάνουν χώρα εκεί, ο Ρ.Τ. Ερντογάν μίλησε για αποικιοκρατικές πολιτικές και για πολιτικές του αποκλεισμού των μουσουλμάνων. «Οσοι σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες», ανέφερε. 

«Η χώρα μας έχει 7 εκατομμύρια πολίτες της στο εξωτερικό. Η υπόθεση της εχθρότητας εναντίον των Τούρκων και των μουσουλμάνων, εκτός από θέμα εξωτερικής πολιτικής, είναι και ζήτημα εθνικής μας ασφάλειας», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος αναφέρθηκε μάλιστα και στο ναυάγιο στην Πύλο, τονίζοντας ότι «αυτό το γεγονός δεν πήρε τόση δημοσιότητα όση ο θάνατος των πέντε πλουσίων με το υποβρύχιο που πήγαν να δουν το ναυάγιο του Τιτανικού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT