«Ημουν ειδικευόμενη στη χειρουργική στο Χάρβαρντ και όταν τελείωσα κανείς δεν μου πρόσφερε δουλειά», είπε σε διάλεξη στο UCLA το 2018. «Κρέμασα μια ταμπέλα, και ξαφνικά όλοι οι ασθενείς μου ήταν γυναίκες με προβλήματα στον μαστό».

Η Δρ Λοβ διηύθυνε κλινικές στη Βοστώνη και στο Λος Αντζελες, δίδαξε στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και στην Ιατρική Σχολή David Geffen του UCLA και ήταν από νωρίς υπέρμαχος των λιγότερο επεμβατικών μεθόδων.

Προς απογοήτευση ορισμένων συναδέλφων της, υποστήριξε πως οι ριζικές μαστεκτομές ήταν συχνά περιττές και χρησιμοποιούνταν απλώς επειδή οι χειρουργοί είχαν συνηθίσει τη διαδικασία. Αντί αυτών, τάχθηκε υπέρ των μερικών μαστεκτομών και των lumpectomies ως τρόπο διατήρησης του ιστού του μαστού.

Το 1990 έγινε ευρύτερα γνωστή με «Το βιβλίο του Μαστού», το οποίο πρόσφερε πληροφορίες για τη θεραπεία και για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και μια ενημερωμένη έβδομη έκδοση έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο.

Με πληροφορίες από Washington Post