Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ζητεί να τερματιστεί η επίθεση στην Τζενίν

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ζητεί να τερματιστεί η επίθεση στην Τζενίν

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων απηύθυνε έκκληση να σταματήσει η επίθεση στην πόλη Τζενίν και να μπει ένα τέλος στη βία και στην αιματοχυσία.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων απηύθυνε έκκληση σήμερα προς τη διεθνή κοινότητα και τις δυνάμεις εκείνες που ενδιαφέρονται για την υπόθεση της ειρήνης στους Αγίους Τόπους, ζητώντας τους να εργαστούν ώστε να σταματήσει η επίθεση στην πόλη Τζενίν και να μπει ένα τέλος στη βία και στην αιματοχυσία.

Στην ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο κάνει λόγο για «ανησυχητική κλιμάκωση της βίας και της αιματοχυσίας» αλλά και για «συνεχιζόμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και «στοχοποιήσεις αθώων πολιτών». «Αυτή η οδυνηρή πραγματικότητα απαιτεί από όλους να λάβουν επείγουσα δράση για να αποτρέψουν περαιτέρω ανθρώπινες απώλειες και δεινά», σημειώνει χαρακτηριστικά στον ιστοχώρο του το Πατριαρχείο.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων «καλεί τη διεθνή κοινότητα και όλες τις πολιτικές και θρησκευτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εδραίωση της ειρήνης και τον τερματισμό της αιματοχυσίας». Καλεί, επίσης, «τα αρμόδια διεθνή όργανα να παρέμβουν κατά τρόπο αποτελεσματικό ώστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να βρεθούν δίκαιες και ολοκληρωμένες πολιτικές λύσεις αναφορικά με το Παλαιστινιακό».

«Μια δίκαιη λύση του Παλαιστινιακού δεν είναι μόνο ανθρωπιστική ανάγκη αλλά και πολιτική και ηθική αναγκαιότητα. Η συνέχιση της βίας οδηγεί σε μεγαλύτερη ένταση και σε διχασμό και εκθέτει τις ζωές χιλιάδων αθώων ανθρώπων σε κίνδυνο και βάσανα», αναφέρει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεοφίλος Γ΄.

Νεκροί και εκτοπισμένοι στην Τζενίν

Από την πλευρά του, σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ πλησιάζει στην ολοκλήρωση της επιχείρησής του στην Τζενίν, ενώ είχαν προηγηθεί περίπου 24 ώρες σφοδρών συγκρούσεων σε αυτόν τον καταυλισμό προσφύγων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι και χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας συμμετέχουν εκατοντάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων του ισραηλινού στρατού με την υποστήριξη drones.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η επιδρομή στον καταυλισμό στην Τζενίν έχει στόχο να εξουδετερώσει τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις που κρύβονται εκεί και ευθύνονται για την αύξηση των επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή