Ρωσίδα δημοσιογράφος ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους στην Τσετσενία

Ρωσίδα δημοσιογράφος ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους στην Τσετσενία

Η δημοσιογράφος έχει δεχθεί στο παρελθόν απειλές από τον διαβόητο ηγέτη της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια δημοσιογράφος της ανεξάρτητης ρωσικής εφημερίδας Νόβαγια Γκαζέτα και ο δικηγόρος της ξυλοκοπήθηκαν από αγνώστους σήμερα στην περιφέρεια της Τσετσενίας.

Οι δράστες κατέστρεψαν επίσης εξοπλισμό και έγγραφα που ανήκαν στη δημοσιογράφο Γελένα Μιλάσινα και στο δικηγόρο Αλεξάντρ Νέμοφ, αφού τους σταμάτησαν ενώ κατευθύνονταν από το αεροδρόμιο προς την τσετσενική πρωτεύουσα Γκρόζνι.

Η δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ανέφερε η ρωσική μη κυβερνητική οργάνωση για να ανθρώπινα δικαιώματα Μεμόριαλ. «Τα δάχτυλα της Έλενα Μιλάσινα έχουν σπάσει και κατά διαστήματα χάνει τις αισθήσεις της», διευκρίνισε και η MKO Crew against Torture σε ανακοίνωσή της.

Ειδικός στην Τσετσενία, η Μιλάσινα δέχθηκε επίθεση αφού έφθασε σ’ αυτή τη ρωσική δημοκρατία του Καυκάσου για να καλύψει την ανακοίνωση της ετυμηγορίας σε μια πολύκροτη δίκη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η δημοσιογράφος έχει δεχθεί στο παρελθόν απειλές από τον διαβόητο ηγέτη της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ. Το 2022, είχε εγκαταλείψει μάλιστα τη Ρωσία για ένα χρονικό διάστημα, ενώ το 2020 είχε δεχθεί επίθεση μαζί με μια άλλη δικηγόρο τη Μαρίνα Ντουμπρόβινα.

Οι δολοφονίες και οι επιθέσεις δημοσιογράφων δεν είναι άγνωστες στη Ρωσία, το 2006 η συνάδελφος της Πολιτκοφσκαγια δολοφονήθηκε στη Μόσχα, ενώ η φίλη της και ακτιβίστρια Ναταλία Εστρέμοβα απήχθη και βρέθηκε νεκρή στο Γκρόζνι. 

Με πληροφορίες από ΒΒC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή