Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναφορές για πυρά κατά των ρωσικών περιοχών Κουρσκ και Μπέλγκοροντ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναφορές για πυρά κατά των ρωσικών περιοχών Κουρσκ και Μπέλγκοροντ

Οι περιοχές Κουρσκ και Μπέλγκοροντ της Ρωσίας φέρονται να δέχτηκαν πυρά από τις ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των συνόρων.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περιοχές Κουρσκ και Μπέλγκοροντ της Ρωσίας δέχτηκαν πυρά από τις ουκρανικές δυνάμεις στην άλλη πλευρά των συνόρων τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσαν οι κυβερνήτες των περιοχών, τονίζοντας ότι δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Το ρωσικό πρακτορείο TASS κάνει λόγο για δύο σπίτια και πέντε κατεστραμμένα οχήματα στο Μπέλγκοροντ.

«Η πόλη Βαλουίκι δέχεται πυρά από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας», έγραψε ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram στις 07:36 π.μ. τοπική ώρα.

Δεν διευκρίνισε αν επρόκειτο για πυρά ρουκετών, βομβαρδισμούς πυροβολικού ή για άλλη μορφή επίθεσης.

«Το σύστημα αεράμυνας λειτούργησε, αλλά υπάρχουν καταστροφές στο έδαφος», δήλωσε ο Γκλάντκοφ.

Παράλληλα, ο Ρομάν Σταροβόιτ, ο κυβερνήτης της περιοχής Κουρσκ, βόρεια του Μπέλγκοροντ που συνορεύει επίσης με την Ουκρανία, δήλωσε ότι σχολείο και σπίτι υπέστησαν ζημιές όταν το χωριό Τιόκκινο δέχθηκε πυρά, χωρίς και πάλι να διευκρινίσει τη μορφή της επίθεσης.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις αναφορές.

Καθημερινές οι εκρήξεις στις συνοριακές περιοχές

Η Ουκρανία σχεδόν ποτέ δεν αναλαμβάνει δημοσίως την ευθύνη για επιθέσεις εντός της Ρωσίας ή σε έδαφος που ελέγχεται από τη Ρωσία στην Ουκρανία. Και οι δύο πλευρές αρνούνται ότι στοχοποίησαν αμάχους στον 16μηνο πόλεμο που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον του γείτονά της τον Φεβρουάριο του 2022.

Εκρήξεις και επιθέσεις σε ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία σημειώνονται σχεδόν καθημερινά τους τελευταίους μήνες, με τους Ρώσους αξιωματούχους να κατηγορούν είτε τις ουκρανικές δυνάμεις είτε φιλοουκρανούς σαμποτέρ.

Πηγή: Reuters

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT