Συρία: Βίντεο με ρωσικά μαχητικά να παρενοχλούν αμερικανικά drone

Συρία: Βίντεο με ρωσικά μαχητικά να παρενοχλούν αμερικανικά drone

Το υλικό έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία. Τα drones επιχειρούσαν πάνω από τη Συρία σε αποστολή εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν αμερικανικά drone πάνω από τη Συρία την Τετάρτη όπως ανακοίνωσε η Aμερικανική Πολεμική Αεροπορία.

Η Κεντρική Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο δείχνει ένα ρωσικό μαχητικό SU-35 να πλησιάζει ένα drone Reaper. 

Ο υποστράτηγος Αλεξ Γκρίνκεβιτς, διοικητής της 9ης Πολεμικής Αεροπορίας στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ότι τρία από τα αμερικανικά drones επιχειρούσαν πάνω από τη Συρία σε μια αποστολή εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. 

«Τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη επέδειξαν αντιεπαγγελματική συμπεριφορά κατά την αλληλεπίδραση με τα αμερικανικά αεροσκάφη στη Συρία», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι ενέργειες αυτές απειλούν την ασφάλεια των αμερικανικών και ρωσικών δυνάμεων. «Καλούμε τις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία να σταματήσουν αυτή την απερίσκεπτη συμπεριφορά, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να εστιάσουμε στην ήττα του ISIS». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT