Η εταιρία OceanGate αναστέλλει τις δραστηριότητές της μετά τη διάλυση του βαθυσκάφους Titan

Η εταιρία OceanGate αναστέλλει τις δραστηριότητές της μετά τη διάλυση του βαθυσκάφους Titan

Η εταιρία OceanGate, που διαχειριζόταν το τουριστικό βαθυσκάφος το οποίο διαλύθηκε τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια κατάδυσής του κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, ανέστειλε όλες τις δραστηριότητές της.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρία OceanGate, που διαχειριζόταν το τουριστικό βαθυσκάφος το οποίο διαλύθηκε κατά τη διάρκεια της κατάδυσής του στον βόρειο Ατλαντικό κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, ανέστειλε όλες τις δραστηριότητές της.

Οι Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά ερευνούν τα αίτια της υποθαλάσσιας διάλυσης του βαθυσκάφους, κατά την οποία σκοτώθηκαν και οι πέντε επιβαίνοντες σε αυτό.

Το μικρό βαθυσκάφος Titan, μήκους σχεδόν 6,5 μέτρων, καταδύθηκε στις 18 Ιουνίου με στόχο να παρατηρήσει το ναυάγιο του Τιτανικού. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, επρόκειτο να ανέβει στην επιφάνεια επτά ώρες αργότερα. Ωστόσο, χάθηκε κάθε επαφή με αυτό μέσα σε διάστημα λιγότερο των δύο ωρών.

Όπως θα γινόταν γνωστό αργότερα, το βαθυσκάφος εκτιμάται ότι εξερράγη λίγο μετά την κατάδυσή του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αμέσως οι πέντε επιβαίνοντες, ανάμεσά τους ο ιδρυτής και πρόεδρος της OceanGate, Στόκτον Ρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή