Ρωσική αποθήκη πυρομαχικών καταστράφηκε ολοσχερώς από ουκρανικό πλήγμα (βίντεο)

Ρωσική αποθήκη πυρομαχικών καταστράφηκε ολοσχερώς από ουκρανικό πλήγμα (βίντεο)

Πλάνα από drone δείχνουν μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών που είναι αποθηκευμένα σε αυλή κτιριακού συγκροτήματος στη Μακίιβκα.

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο στρατός της Ουκρανίας εξαπέλυσε, τη νύχτα της 5ης Ιουλίου, πυραυλικό πλήγμα στην κατεχόμενη από τους Ρώσους πόλη Μακίιβκα, στην επαρχία του Ντονέτσκ, όπου, μεταξύ άλλων, καταστράφηκε ολοσχερώς και μια ρωσική αποθήκη πυρομαχικών. 

Ενα βίντεο στο Διαδίκτυο, το οποίο επαλήθευσαν οι New York Τimes, δείχνει μια αλυσιδωτή έκρηξη που κατέστρεψε τον ρωσικό εξοπλισμό. Πλάνα από drone κατά τη διάρκεια της ημέρας δείχνουν μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών που είναι αποθηκευμένα σε κτιριακό συγκρότημα στη Μακίιβκα.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι η «ρωσική βάση δεν υπάρχει πλέον», ενώ το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass ανέφερε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 68 πολίτες τραυματίστηκαν. Κανένας από τους δύο ισχυρισμούς δεν μπόρεσε να επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές.

Την ίδια ώρα, το Κίεβο πιέζει τη Δύση προκειμένου να αποκτήσει πυρομαχικά διασποράς, τα μόνα ικανά να αντιμετωπίζουν τα ρωσικά οχυρωματικά έργα και να ανατρέψουν την ισορροπία δυνάμεων στο πεδίο της μάχης υπέρ της Ουκρανίας. Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Αντριου Μπέιτς είπε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν «μελετά ενεργά» την ένταξη των πυρομαχικών διασποράς στο πακέτο αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία που θα ανακοινώσει σήμερα η προεδρία. Υστερα από μήνες κωλυσιεργίας και ανησυχιών για τους κινδύνους των όπλων αυτών, η αναπληρώτρια υπουργός Αμυνας, αρμόδια για θέματα Ρωσίας, Λόρα Κούπερ είχε καταθέσει στα τέλη Ιουνίου ενώπιον του Κογκρέσου ότι τα πυρομαχικά διασποράς θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα στον ουκρανικό στρατό, προϊδεάζοντας από τότε για την εξαγωγή τους στην Ουκρανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή