Τα «Bidenomics» έχουν επιτυχία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποστήριξε ότι η έκθεση που δείχνει τη συνεχιζόμενη -πλην με μικρότερη ταχύτητα- αύξηση των θέσεων εργασίας συνιστά απόδειξη της αξίας των «Bidenomics» και ένδειξη βιώσιμης οικονομικής επέκτασης.

«Βλέπουμε σταθερή ανάπτυξη», είπε ο Μπάιντεν.

Και πρόσθεσε: «Αυτά είναι τα Bidenomics – ανάπτυξη της οικονομίας με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, μείωση του κόστους για τις σκληρά εργαζόμενες οικογένειες και κάνοντας έξυπνες επενδύσεις στην Αμερική».

Τα «Bidenomics» έχουν επιτυχία-1

Η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε 209.000 θέσεις εργασίας

Καθώς οι φόβοι για ύφεση εξακολουθούν να υφίστανται, αλλά δεν έχουν γίνει ακόμη αντιληπτοί, οι εργοδότες των ΗΠΑ πρόσθεσαν 209.000 θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, ανέφερε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας.

Το ποσοστό ανεργίας ήταν 3,6%, έναντι 3,7% τον Μάιο.

Ήταν ο 30ος συνεχόμενος μήνας με κέρδη στις αμερικανικές μισθοδοσίες.

«Δεν είναι σπουδαία νέα, αλλά είναι καλά νέα», δήλωσε η Ρέιτσελ Σέντεμπεργκ, ανώτερη οικονομολόγος στο Lightcast, εταιρεία ανάλυσης αγοράς εργασίας. Και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η αργή συρρίκνωση των αριθμών που θέλαμε – είναι παρήγορο να το βλέπουμε».

Η Έλεν Ζέντνερ, επικεφαλής οικονομολόγος της Morgan Stanley, είπε ότι η πρόσφατη ανάκαμψη του καταναλωτικού κλίματος θα μπορούσε να συνδεθεί με τη «συνειδητοποίηση ότι η οικονομία ήταν πολύ πιο ανθεκτική».

Αλλά οικονομολόγοι και οικονομικοί αναλυτές παραμένουν αβέβαιοι για τις προοπτικές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT