Ιαπωνία: 17χρονος τουρίστας χάραξε το όνομά του σε αρχαίο βουδιστικό ναό

Ιαπωνία: 17χρονος τουρίστας χάραξε το όνομά του σε αρχαίο βουδιστικό ναό

Δεύτερο περιστατικό βανδαλισμού αρχαίου μνημείου από τουρίστα που προφασίζεται άγνοια .

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαεπτάχρονος Καναδός προσήχθη για ανάκριση στην ιαπωνική αστυνομία αφότου χάραξε το όνομά του σε ξύλινο πυλώνα ιστορικού ναού της Νάρα, ναός που υπάγεται στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο

Το νέο αυτό περιστατικό βανδαλισμού φέρεται να συνέβη στις 7 Ιουλίου στο σύμπλεγμα βουδιστικών ναών Toshodaiji. 

«Στη νοτιοδυτική πλευρά του Toshodaiji Kondo, υπάρχουν ξύλινες δοκοί που στηρίζουν την οροφή. Σε μία από τις πλευρικές δοκούς ο νεαρός χάραξε το όνομα “Τζούλιαν”» ανέφερε αστυνομικός αξιωματούχος. 

Σύμφωνα με τον αστυνομικός, Ιάπωνας τουρίστας είδε τον Καναδό και τον προειδοποίησε να σταματήσει γιατί θα ενημέρωνε τις αρμόδιες αρχές. 

Πράγματι, οι αρχές του ναού ενημέρωσαν με τη σειρά τους την αστυνομία, με τον νεαρό να προσάγεται για ανάκριση. 

Ιαπωνία: 17χρονος τουρίστας χάραξε το όνομά του σε αρχαίο βουδιστικό ναό-1
Χτισμένος τον όγδοο αιώνα, ο ναός Toshodaiji Kondo είναι ένα από τα οκτώ σημεία που αποτελούν τα Ιστορικά Μνημεία της Αρχαίας Νάρα – από το 1998 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο – Φωτ.: Shutterstock

«Το παιδί παραδέχτηκε την πράξη του και δήλωσε πως το έκανε χωρίς πρόθεση να προκαλέσει ζημιά στον ιαπωνικό πολιτισμό. Βρίσκεται τώρα με τους γονείς του οι οποίοι ήταν μαζί του τη στιγμή του συμβάντος» σημείωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας πως ο νεαρός δεν θα συλληφθεί. 

Είναι το δεύτερο ανάλογο συμβάν σε διάστημα μόλις λίγων ημερών. Υπενθυμίζεται πως προ ημερών, ένας Βούλγαρος τουρίστας στη Ρώμη χάραξε το όνομα της αρραβωνιαστικιάς του και το δικό του σε τοίχο του Κολοσσαίου, ισχυριζόμενος αργότερα πως δεν γνώριζε πως επρόκειτο για αρχαίο μνημείο. Στον ίδιο επιβλήθηκε πρόστιμο 18.000 ευρώ.

Η ιστορικότητα της Νάρα

Σημειώνεται πως αρχιτεκτονική και η τέχνη στην περιοχή αποτυπώνουν ζωηρά μια κρίσιμη περίοδο της Ιαπωνίας όταν η Νάρα λειτουργούσε ως πρωτεύουσα της χώρας, από το 710 έως το 784. 

Χτισμένος τον όγδοο αιώνα, ο ναός Toshodaiji Kondo είναι ένα από τα οκτώ σημεία που αποτελούν τα Ιστορικά Μνημεία της Αρχαίας Νάρα – από το 1998 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο. 

«Βουδιστικοί ναοί, σιντοϊστικά ιερά και ανασκαμμένα ερείπια του μεγάλου αυτοκρατορικού παλατιού προσφέρουν μια ζωντανή εικόνα της ζωής στην ιαπωνική πρωτεύουσα του όγδοου αιώνα, μια περίοδο ριζικών πολιτικών και πολιτιστικών αλλαγών» περιγράφει η Ουνέσκο για τη Νάρα. 

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή