Σάλος στη Βρετανία για παρουσιαστή που πλήρωνε ανήλικο

Σάλος στη Βρετανία για παρουσιαστή που πλήρωνε ανήλικο

Για μία ακόμη φορά στην ιστορία του BBC, ο βρετανικός κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας γίνεται η είδηση και όχι ο δίαυλος για τη μετάδοσή της

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Για μία ακόμη φορά στην ιστορία του BBC, ο βρετανικός κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας γίνεται η είδηση και όχι ο δίαυλος για τη μετάδοσή της. Από την Παρασκευή, οπότε η ταμπλόιντ Sun αποκάλυψε πως γνωστός παρουσιαστής πλήρωσε 35.000 στερλίνες στη διάρκεια τριών ετών σε ανήλικο για γυμνές φωτογραφίες, αυξάνονται τα ερωτήματα για τον τρόπο διαχείρισης του σκανδάλου. Το BBC κατηγορείται από τους γονείς του θύματος ότι ούτε έπραξε τα δέοντα μετά την επιστολή διαμαρτυρίας ούτε απομάκρυνε εγκαίρως τον θύτη. Οι καταγγελίες ήρθαν για πρώτη φορά σε γνώση του ομίλου τον Μάιο, οπότε οι Aρχές ξεκίνησαν έρευνες. Ωστόσο η αληθινή κινητοποίησή του ακολούθησε το δημοσίευμα της Sun το Σαββατοκύριακο. Μόνο τότε το BBC έθεσε σε αναστολή τον παρουσιαστή, το οποίο ανακοίνωσε χθες ότι είχε επαφές με τη μητροπολιτική αστυνομία. Απορίες εξάλλου προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η είδηση είναι εδώ και τρεις μέρες στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων του Ηνωμένου Βασιλείου, το όνομα του παρουσιαστή δεν είχε δημοσιοποιηθεί μέχρι αργά χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα να οργιάζουν οι φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να εμπλέκονται άσχετοι στη σχετική σεναριολογία. «Απλώς παρατείνεται το αναπόφευκτο», σχολίασε ο παρουσιαστής Ιμον Χολμς. Την ίδια στιγμή, οι πολιτικές πιέσεις προς το κανάλι να επιταχύνει τις έρευνες δημιουργούν την αίσθηση της κυβερνητικής παρέμβασης στην υπόθεση, εξέλιξη που χαρακτηρίζεται «ανάρμοστη» από νομικούς κύκλους. Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έκανε λόγο για ανησυχητική ιστορία, αλλά εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον επικεφαλής του BBC, Tιμ Ντέιβι. Η μητέρα του νεαρού αγοριού είπε ότι απευθύνθηκε στον ταμπλόιντ Τύπο επειδή το BBC δεν αντέδρασε αρκετά γρήγορα και πρόσθεσε πως υποθέτει ότι τα εμβάσματα προς τον γιο της από τον κατηγορούμενο παρουσιαστή δεν σταμάτησαν μετά την καταγγελία της. Περιέγραψε επίσης πώς αυτά τα χρήματα χρηματοδότησαν τον εθισμό του θύματος και οδήγησαν τον γιο της να εξελιχθεί από ένα χαρούμενο ζωηρό παιδί σε ένα τοξικοεξαρτημένο ράκος. Ο Ντέιβι επιβεβαίωσε ότι η διαμαρτυρία της μητέρας έγινε τον Μάιο, αλλά πως την περασμένη Πέμπτη υπήρξαν πρόσθετοι ισχυρισμοί «διαφορετικής φύσης». Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, ο παρουσιαστής συμμετείχε κανονικά σε εκπομπή, αλλά στη συνέχεια τέθηκε σε αναστολή όταν δημοσιογράφοι της Sun ζήτησαν ένα σχόλιο του BBC για την υπόθεση. Χθες το ταμπλόιντ ανέφερε ότι ο παρουσιαστής τηλεφώνησε στο θύμα και το ρώτησε «τι έκανες;» αφότου είδαν το φως της δημοσιότητα τα πρώτα ρεπορτάζ. Φέρεται μάλιστα πως τον πίεσε να ζητήσει από τη μητέρα του να σταματήσει η έρευνα. Παρουσιαστές του καναλιού, ανάμεσά τους και ο Γκάρι Λίνεκερ, έκαναν τα τελευταία 24ωρα αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια για να διευκρινίσουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση. Χθες, ο παρουσιαστής πρωινής εκπομπής, Τζον Κέι, διευκρίνισε στο Twitter ότι η απουσία του από την εκπομπή έχει σχέση με άδεια που είχε ζητήσει από καιρό και πως δεν αφορά κάποιο σκάνδαλο.

Γνωστός δημοσιογράφος του BBC κατέβαλε 35.000 στερλίνες στη διάρκεια τριών ετών σε νεαρό για να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες του.

Αργά χθες το βράδυ πάντως ο δικηγόρος του νεαρού απέστειλε επιστολή στο BBC, με την οποία διαψεύδει την εκδοχή της μητέρας του. Σε αυτήν την περίπτωση δεν αποκλείεται να ανατραπεί η υπόθεση και να μην υπάρξουν τελικά επιπτώσεις ούτε για τον παρουσιαστή, ούτε για το κύρος του σταθμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT