Μπραντ Πιτ – Α. Τζολί, τα σταφύλια της οργής

Μπραντ Πιτ – Α. Τζολί, τα σταφύλια της οργής

Ενα «καλοστημένο σχέδιο» φαίνεται πως οργάνωσε ο Μπραντ Πιτ για να πάρει τον έλεγχο του «Σατό Μιραβάλ», της έκτασης με αμπελώνες και μεσαιωνικά κτίρια που είχε αγοράσει από κοινού με την Αντζελίνα Τζολί στην Προβηγκία της Γαλλίας

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα «καλοστημένο σχέδιο» φαίνεται πως οργάνωσε ο Μπραντ Πιτ για να πάρει τον έλεγχο του «Σατό Μιραβάλ», της έκτασης με αμπελώνες και μεσαιωνικά κτίρια που είχε αγοράσει από κοινού με την Αντζελίνα Τζολί στην Προβηγκία της Γαλλίας. Οι ισχυρισμοί πως ο Πιτ συμπεριφερόταν σαν «κακομαθημένο παιδί» και ότι του είχε καρφωθεί στον νου να «αρπάξει λεφτά» έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά από καθόλου τιμητικές κατηγορίες εις βάρος του ηθοποιού αφότου η σύζυγός του τον κατηγόρησε πως επιτέθηκε μεθυσμένος στην ίδια και τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής πτήσης στις ΗΠΑ. O 59χρονος έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως η Τζολί προσπάθησε να καταστρέψει τη φήμη του πουλώντας «πίσω από την πλάτη του» τη διαχειρίστρια εταιρεία Nouvel, που περιείχε το μερίδιό της στο Μιραβάλ στον ρωσικό όμιλο Yuri Shefler’s Stoli Group αντί 64 εκατ. δολαρίων. Οι δυο τους είχαν συμφωνήσει πως ο καθένας τους θα πουλούσε την περιουσία του ξεχωριστά μόνο με τη συγκατάθεση του άλλου, λέει, κάτι που η Τζολί αρνείται.

To βάθος της κακής σχέσης μεταξύ του ζευγαριού φαίνεται καθαρά στις μηνύσεις για τον αμπελώνα που αγόρασαν το 2008 έναντι 25 εκατ. ευρώ. Η ετικέτα του ροζέ κρασιού που έφτιαξαν με τη βοήθεια του φημισμένου οινοπαραγωγού Μαρκ Περίν έφτασε να τους δώσει περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ το 2022.

Πόλεμος ανάμεσα στο διάσημο πρώην ζευγάρι για τον αμπελώνα του Σατό Μιραβάλ που από κοινού αγόρασαν το 2008.

Μετά το διαζύγιο ο Πιτ έχει «ενορχηστρώσει ένα μέχρι στιγμής επιτυχημένο σχέδιο να πάρει τον ντε φάκτο έλεγχο του Σατό Μιραβάλ», υποστηρίζουν οι δικηγόροι της Nouvel. Οι δικηγόροι του Πιτ αρνήθηκαν να απαντήσουν. Παλαιότερα οι δικηγόροι του Πιτ είχαν υποστηρίξει πως η Shefler’s Stoli επιχείρησε μία «βίαιη αρπαγή» του αμπελώνα. Ο Πιτ υποστηρίζει επιπλέον πως εξακολουθεί να του ανήκει το 60% της περιουσίας καθώς μετέφερε το 10% «απλώς λεκτικά» στη σύζυγό του. Η Τζολί φαίνεται πως στο παρελθόν θέλησε να πουλήσει το μερίδιό της στον Πιτ αλλά τελικά έκανε πίσω όταν εκείνος της ζήτησε να υπογράψει συμβόλαιο που προέβλεπε ότι δεν θα τον συκοφαντήσει στο μέλλον.

Μπραντ Πιτ – Α. Τζολί, τα σταφύλια της οργής-1
Φωτ. A.P./ Lionel Cirronneau

Η Shefler’s Stoli κατηγόρησε τη Δευτέρα την ομάδα του Πιτ ότι εξαπέλυσε μια «ξενοφοβική, αναληθή εκστρατεία λάσπης αντάξια του ίδιου του [Βλαντιμίρ] Πούτιν» εναντίον του ρωσικής καταγωγής επιχειρηματία, ο οποίος, όπως είπαν, είχε αναγκαστεί να εξοριστεί λόγω της κριτικής του στο Κρεμλίνο. Οι δικηγόροι του Πιτ είχαν προηγουμένως ισχυριστεί πως η Stoli «απειλεί να βλάψει την προσεκτικά κατασκευασμένη φήμη της Μιραβάλ», λόγω των υποτιθέμενων δεσμών του με κρατικούς παράγοντες της Ρωσίας. Η νομική ομάδα της Nouvel, ερωτηθείσα σχετικά με τη συμμετοχή του Πιτ στο εγχείρημα, δήλωσε πως «ο Πιτ ξόδεψε εκατομμύρια σε αχρείαστους εξωραϊσμούς, συμπεριλαμβανομένου ενός εκατομμυρίου ευρώ για ανακαίνιση πισίνας, έχτισε και ξαναέχτισε μία σκάλα τέσσερις φορές και χάλασε εκατομμύρια για να φτιάξει ένα στούντιο ηχογραφήσεων». Πρόσθεσαν επιπλέον πως «ξόδεψε σχεδόν άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ για να φτιάξει ένα πέτρινο τοιχάκι φέρνοντας πέτρες από την Κροατία».

Απαντώντας στους ισχυρισμούς ότι η Τζολί «δεν έκανε καμία από τις εργασίες που ήταν απαραίτητες για την επιτυχία του Μιραβάλ», αλλά αντίθετα «παρακολουθούσε τον Πιτ να επενδύει χρήματα και ιδρώτα στο σπίτι και την επιχείρηση», οι δικηγόροι της Νouvel δήλωσαν: «Η φροντίδα της Τζολί και του Πιτ είναι αυτό που έκανε την ετικέτα Μιραβάλ. Ο Πιτ είναι ηθοποιός, όχι οινοποιός. Ασχολείται με υποκριτική, όχι με χώμα και σταφύλια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή