BBC: Νέες καταγγελίες κατά δημοφιλούς παρουσιαστή – Πιέσεις να αποκαλύψει την ταυτότητά του

BBC: Νέες καταγγελίες κατά δημοφιλούς παρουσιαστή – Πιέσεις να αποκαλύψει την ταυτότητά του

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υπόθεση που αφορά καταγγελίες σε βάρος γνωστού παρουσιαστή του BBC, με νέα επιβαρυντικά στοιχεία να έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υπόθεση που σχετίζεται με καταγγελίες σε βάρος γνωστού παρουσιαστή του BBC, με νέα επιβαρυντικά στοιχεία να έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, δημοσίευμα της Sun αποκάλυπτε την καταγγελία ότι ο παρουσιαστής πλήρωνε νεαρό άνδρα για να του παρέχει φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου. Την Κυριακή ανακοινώθηκε η απομάκρυνση του από το BBC. 

Το βράδυ της Τρίτης, η Sun δημοσίευσε ένα νέο ρεπορτάζ υποστηρίζοντας ότι ο παρουσιαστής παραβίασε τους περιοριστικούς κανόνες που ίσχυαν την περίοδο του κορωνοϊού για να συναντήσει ένα διαφορετικό νεαρό άτομο που είχε γνωρίσει σε έναν ιστότοπο γνωριμιών. Το BBC δεν έχει επαληθεύσει αυτούς τους ισχυρισμούς.

Σημειώνεται ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει ζητήσει από το BBC να διακόψει τις έρευνές του, ενώ οι δικοί της ντετέκτιβ διερευνούν εάν υπάρχει θέμα έναρξης ποινικής έρευνας.

Το τοπίο αναφορικά με το αν το όνομα του παρουσιαστή τελικά δημοσιοποιηθεί παραμένει θολό. Η αστυνομία προφανώς δεν θα τον κατονομάσει αν δεν του απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες. Το BBC δεν έχει μέχρι στιγμής αποφασίσει πως θα προχωρήσει, ενώ η Sun, που έβγαλε πρώτη το θέμα, επίσης δεν έχει αποκαλύψει τα προσωπικά στοιχεία του εμπλεκόμενου. Άλλωστε, οι νόμοι περί προστασίας του απορρήτου στην Αγγλία είναι ιδιαιτέρως αυστηροί. 

Να σημειωθεί ότι ο ραδιοφωνικός παραγωγός του BBC, Jeremy Vine προτείνει ο παρουσιαστής να αποκαλύψει ο ίδιος την ταυτότητά του. Αντίστοιχη θέση έχουν εκφράσει κι άλλοι παρουσιαστές του BBC. 

Αν ούτε τα ΜΜΕ δεν αποκαλύψουν την ταυτότητα του καταγγελλόμενου και ο ίδιος επιλέξει να σιωπήσει, τότε τυπικά θα μπορούσε να τον κατονομάσει κάποιος βουλευτής από τη Βουλή των Κοινοτήτων, μιας και θεσμικά έχει αυτό το προνόμιο. Οπως αναφέρει, πάντως, το Sky News, η Ντάουνινγκ Στριτ συστήνει «προσοχή» για το συγκεκριμένο θέμα. 

Με πληροφορίες από BBC και Sky News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT