Τα κράτη της G7 παρουσίασαν ένα δικό τους νέο πλαίσιο ασφαλείας για την Ουκρανία

Τα κράτη της G7 παρουσίασαν ένα δικό τους νέο πλαίσιο ασφαλείας για την Ουκρανία

Ανοίγει ο δρόμος για την παροχή μακροπρόθεσμων διαβεβαιώσεων ασφαλείας στην Ουκρανία.

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι χώρες της Ομάδας των Επτά (G7) ανακοίνωσαν σήμερα τη σύσταση ενός νέου διεθνούς πλαισίου το οποίο ανοίγει το δρόμο για την παροχή μακροπρόθεσμων διαβεβαιώσεων ασφαλείας (long-term security assurances) στην Ουκρανία, με στόχο την ενίσχυση των ουκρανικών αμυντικών ικανοτήτων έναντι της Ρωσίας και την αποτροπή μελλοντικών ρωσικών επιθέσεων.

Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Ιαπωνία, Γαλλία, Καναδάς, Ιταλία και Βρετανία, καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρουν – σε κοινή τους δήλωση – ότι η Ουκρανία πρόκειται να στηριχθεί στα μέτωπα των αμυντικών εξοπλισμών, της στρατιωτικής εκπαίδευσης, της ανταλλαγής πληροφοριών και της κυβερνοάμυνας.

«Θα είμαστε εκεί για όσο χρειαστεί», δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν από το Βίλνιους της Λιθουανίας όπου διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας ότι η στήριξη απο την G7 θα είναι μακροπρόθεσμη.

Σε αντάλλαγμα, το Κίεβο αναλαμβάνει από την πλευρά του να προωθήσει μεταρρυθμίσεις με στόχο τη μεγαλύτερη διαφάνεια στους τομείς της διακυβέρνησης, της δικαιοσύνης και της οικονομίας.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή