Ερντογάν από Βίλνιους: Το φθινόπωρο η επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ερντογάν από Βίλνιους: Το φθινόπωρο η επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι πρόκειται να στείλει το ερχόμενο φθινόπωρο στην τουρκική εθνοσυνέλευση, προς επικύρωση, το νομοσχέδιο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα ότι πρόκειται να στείλει το ερχόμενο φθινόπωρο στην τουρκική εθνοσυνέλευση, προς επικύρωση, το νομοσχέδιο για την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Σουηδία θα έχει, πριν από την επικείμενη τουρκική επικύρωση, παράσχει στην Τουρκία έναν οδικό χάρτη σχετικά με τα βήματα που θα κάνει κατά της τρομοκρατίας.

Το τουρκικό κοινοβούλιο θα επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ «το συντομότερο δυνατόν», αλλά όχι πριν από τον Οκτώβριο, δήλωσε σήμερα ο Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ως δικαιολογία για τη χρονική καθυστέρηση τη «δίμηνη διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου» και τις «πολλές διεθνείς συμφωνίες και νομοθετικές προτάσεις που πρέπει να συζητηθούν…». 

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT