Μελόνι: «Αλληλέγγυα» με την κοπέλα που κατηγορεί τον γιο του προέδρου της Γερουσίας για βιασμό

Μελόνι: «Αλληλέγγυα» με την κοπέλα που κατηγορεί τον γιο του προέδρου της Γερουσίας για βιασμό

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην υπόθεση της 22άχρονης κοπέλας, η οποία κατηγορεί για βιασμό τον Λεονάρντο Λα Ρούσα, γιο του προέδρου της ιταλικής Γερουσίας. 

Πιο αναλυτικά, η Ιταλίδα πρωθυπουργός δήλωσε:

«Απ’ την φύση μου, τείνω να είμαι αλληλέγγυα με μια κοπέλα που καταγγέλλει. Δεν με απασχολεί πόσος χρόνος θα χρειαστεί. Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Λεονάρτο Λα Ρούσα, καταλαβαίνω, ως μητέρα, τον πόνο του προέδρου της Γερουσίας, αλλά στην θέση του δεν θα έκανα καμία δήλωση για την υπόθεση. Ας μην αναμειχθεί η πολιτική με την υπόθεση αυτή». 

Η Μελόνι τόνισε ότι «πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση ενέκρινε σχέδιο νόμου κατά της βίας σε βάρος των γυναικών» και ότι «η δουλειά της κυβερνητικής ομάδας μιλά από μόνη της». 

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη κοπέλα κατέθεσε σε εισαγγελέα του Μιλάνου ότι στις 18 Μαΐου ο Λεονάρντο Λα Ρούσα (ο μικρότερος γιος του προέδρου της ιταλικής Γερουσίας) αφού ήπιαν μαζί ποτό σε κλαμπ την πήγε σπίτι του, και, όπως της αποκάλυψε την επομένη, είχε σεξουαλική επαφή μαζί της- όπως και ένας φίλος του- χωρίς η ίδια να αντιλαμβάνεται τι συνέβαινε. 

O 19άχρονος γιος του Ινιάτσιο Λα Ρούσα επιμένει ότι η σεξουαλική σχέση προέκυψε με την συναίνεση της κοπέλας. Αυτό που θα πρέπει να εξακριβωθεί, τώρα, είναι αν -τελικά- θα αποφασιστεί η παραπομπή του νέου σε δίκη. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή