Ο Ναρίσκιν της SVR συζήτησε με τον Γουίλιαμ Μπερνς της CIA για την Ουκρανία

Ο Ναρίσκιν της SVR συζήτησε με τον Γουίλιαμ Μπερνς της CIA για την Ουκρανία

Ο Ρώσος αξιωματούχος αρκέστηκε να πει ότι «οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν αργά ή γρήγορα, διότι κάθε σύγκρουση τελειώνει έτσι, αλλά οι συνθήκες πρέπει ακόμη να ωριμάσουν»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΣεργκέι Ναρίσκιν επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού δημοσιοποίησε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς στα τέλη Ιουνίου, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν «τι θα πρέπει να γίνει με την Ουκρανία».

Ο Ρώσος αξιωματούχος ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, σύμφωνα με το TASS. Αρκέστηκε να πει ότι «οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν αργά ή γρήγορα, διότι κάθε σύγκρουση τελειώνει κάπως έτσι (με διαπραγματεύσεις), αλλά οι συνθήκες πρέπει ακόμη να ωριμάσουν».

Τον Ιούνιο οι εφημερίδες New York Times και Wall Street Journal είχαν αναφέρει ότι ο Μπερνς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ναρίσκιν προκειμένου να διαβεβαιώσει το Κρεμλίνο ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν καμία σχέση με την ανταρσία της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, στις 23 και 24 Ιουνίου.

Ο Μπερνς, του οποίου η 32χρονη διπλωματική καριέρα είχε και ένα πέρασμα από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα, είναι συχνά ο προτιμώμενος συνομιλητής του προέδρου Μπάιντεν με τη Ρωσία. Τον Νοέμβριο του 2021, ο Μπάιντεν τον έστειλε στη Μόσχα, όπου μίλησε μέσω ασφαλούς τηλεφωνικής γραμμής με τον Πούτιν.

Ο Μπερνς και ο Ναρίσκιν διατηρούν μια γραμμή επικοινωνίας από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, σε μια εποχή που οι άμεσες επαφές μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον έχουν ελαχιστοποιηθεί. Τον Νοέμβριο του 2022 συναντήθηκε με τον Ναρίσκιν στην Αγκυρα της Τουρκίας για να προειδοποιήσει τη Ρωσία για τις συνέπειες σε περίπτωση που χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από Reuters, Tass

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή