Ο Μπάιντεν έφτασε στο Ελσίνκι, τον τελευταίο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του

Ο Μπάιντεν έφτασε στο Ελσίνκι, τον τελευταίο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του

Ο Αμερικανός πρόεδρος έφτασε στο Ελσίνκι όπου πρόκειται να διεξαχθεί την Πέμπτη Σύνοδος Κορυφής με τη συμμετοχή των ηγετών από Φινλανδία, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία και Ισλανδία.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έφτασε απόψε το βράδυ στη Φινλανδία, η οποία μόλις τον περασμένο Απρίλιο εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ.

Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, προερχόμενο από το Βίλνιους της Λιθουανίας όπου διεξήχθη η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, προσγειώθηκε γύρω στις 22.00 (τοπική ώρα) στο διεθνές αεροδρόμιο του Ελσίνκι, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Μπάιντεν πριν από το Βίλνιους είχε επισκεφθεί το Λονδίνο.  

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να συναντηθεί αύριο, Πέμπτη, με τον πρόεδρο της Φινλανδίας Σ. Νιινίστο καθώς και με ηγέτες σκανδιναβικών χωρών (της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Δανίας και της Ισλανδίας) που θα βρίσκονται στη φιλανδική πρωτεύουσα για να πάρουν μέρος στη Σύνοδο Κορυφής των Βορείων Χωρών Nordic Leaders Summit. Οι συζητήσεις τους θα επικεντρωθούν «στη συνεργασία μεταξύ των σκανδιναβικών χωρών και των ΗΠΑ σε θέματα ασφάλειας, περιβάλλοντος και τεχνολογίας», σύμφωνα με την φιλανδική προεδρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT