BBC: Το χρονικό του σκανδάλου με τον Xιου Εντουαρντς – Οι καταγγελίες, η νοσηλεία και η επόμενη μέρα

BBC: Το χρονικό του σκανδάλου με τον Xιου Εντουαρντς – Οι καταγγελίες, η νοσηλεία και η επόμενη μέρα

Για είκοσι χρόνια, ο Χιου Έντουαρντς υπήρξε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες του BBC. Σήμερα, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια σειρά από σοβαρές καταγγελίες.

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για είκοσι χρόνια, ο Χιου Έντουαρντς υπήρξε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες στο δυναμικό των ειδήσεων του BBC και ένα από τα πιο οικεία πρόσωπα για τους Βρετανούς τηλεθεατές. 

Σήμερα, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια σειρά από σοβαρές καταγγελίες που κορυφώθηκαν τις προηγούμενες μέρες, μέσα από δημοσιεύματα, ρεπορτάζ και αναφορές των βρετανικών ΜΜΕ. 

Τις προηγούμενες ημέρες το όνομα του «δημοφιλούς παρουσιαστή» παρέμενε ανώνυμο. Μέχρι η σύζυγος του Εντουαρντς, Βίκι Φλιντ, μέσω μιας δήλωσης εκ μέρους του, να επιβεβαιώσει ότι ο Εντουαρντς βρίσκεται πίσω από τις καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας. Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε ότι ο παρουσιαστής του BBC νοσηλεύεται έπειτα από ένα σοβαρό επεισόδιο υγείας που αντιμετώπισε. Η σύζυγός του διευκρίνισε στη δήλωσή της πως ο Εντουαρντς θα απαντήσει σε όσα του καταλογίζονται όταν νιώσει καλά στην υγεία του.

Το περιεχόμενο των καταγγελιών

Την Παρασκευή, δημοσίευμα της Sun αποκάλυπτε πως ένας παρουσιαστής του BBC καταγγέλλεται επειδή πλήρωνε έναν νεαρό – σήμερα ηλικίας 20 ετών – σημαντικά ποσά ώστε να του παρέχει φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου. Σε συνέντευξη, η μητέρα του φερόμενου θύματος εξέφραζε την αγωνία ότι με αυτά τα χρήματα ο γιος της προμηθευόταν με ναρκωτικές ουσίες

Την Κυριακή, το BBC παραδέχτηκε ότι είχε λάβει μια καταγγελία που σχετίζεται με τα όσα ήρθαν στο φως από το δημοσίευμα της Sun και ότι είχε θέσει σε καθεστώς αναστολής έναν άνδρα-μέλος του προσωπικού.

Την επόμενη μέρα, ένας εκ των δικηγόρων του νεαρού καταγγέλλοντα υποστήριξε ότι η ιστορία της Sun ήταν «για τα σκουπίδια» και αρνήθηκε το ενδεχόμενο ύπαρξης οποιασδήποτε τετελεσμένης εγκληματικής πράξης.

Παρόλα αυτά, τις επόμενες μέρες ήρθαν στο προσκήνιο κι άλλες καταγγελίες με ισχυρισμούς για «απειλητικά» μηνύματα του παρουσιαστή σε βάρος ενός 20χρονου, για μια επίσκεψη του σε άλλο άτομο κατά τη διάρκεια του lockdown και για απρεπή μηνύματα σε ένα μέλος του προσωπικού του BBC.

Χτες Τετάρτη, η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να στοιχειοθετούν εγκληματική πράξη, την ώρα που BBC τόνιζε ότι η εσωτερική εταιρική έρευνα θα συνεχιστεί.

Ακολούθως, η ταυτότητα του Χιου Έντουαρντς ως εμπλεκόμενου επιβεβαιώθηκε σε δήλωση που εξέδωσε για λογαριασμό του η σύζυγός του.

Στο ερώτημα για ποιο λόγο το όνομα του Εντουαρντς έμενε κρυφό, η απάντηση εντοπίζεται στο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει στη Βρετανία, το οποίο προστατεύει αυστηρά το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα και διώκει τη συκοφαντία. Και αφού ο Εντουαρντς δεν υπόκειτο σε κάποια επίσημη ποινική έρευνα το όνομά του δεν θα μπορούσε να δημοσιοποιηθεί από τις αρχές. 

Και τώρα τι; 

Ο Χιου Έντουαρντς αναμένεται να απαντήσει στα ρεπορτάζ που δημοσιεύονται γι’ αυτόν όταν είναι σε θέση να το κάνει, απάντησε η σύζυγός του.

Το BBC ξεκαθαρίζει ότι η έρευνα θα συνεχιστεί.

Ωστόσο, παραμένουν ανοιχτά ερωτήματα και για το BBC σχετικά με το τι γνώριζε για τους ισχυρισμούς που αφορούσαν τον Εντουαρντς. 

Η εφημερίδα Sun είπε ότι θα συνεργαστεί με το BBC και ότι δεν σκοπεύει να δημοσιεύσει περαιτέρω πληροφορίες σε βάρος του παρουσιαστή.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT