Ερντογάν σε Μπάιντεν: «Ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ»

Ερντογάν σε Μπάιντεν: «Ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ»

«Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την διεύρυνση του ΝΑΤΟ και την ενίσχυση της συμμαχίας μας με ειλικρίνεια, αίσθημα ευθύνης και στάση αρχών»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη χθεσινή ανάρτηση του προέδρου Μπάιντεν, όπου ευχαριστούσε την Τουρκία για την ιστορική συμφωνία που αφορούσε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, απάντησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Χθες, η Τουρκία κατέληξε σε μια ιστορική συμφωνία για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Πρόεδρε Ερντογάν, σας ευχαριστώ για το θάρρος, την ηγεσία και τη διπλωματία σας. Αυτή η Σύνοδος Κορυφής επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στην άμυνα του ΝΑΤΟ και ευελπιστώ πως θα μπορέσουμε να συνεχίζουμε να την κάνουμε ακόμη πιο ισχυρή» αναφερόταν στη λεζάντα της ανάρτησης που συνοδευόταν από βίντεο με τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Βίλνιους, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. 

Λίγες ώρες μετά, ήρθε και η απάντηση Ερντογάν που έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «συνέχιση της στήριξης διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και ενίσχυσης» της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

«Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την διεύρυνση του ΝΑΤΟ και την ενίσχυση της συμμαχίας μας με ειλικρίνεια, αίσθημα ευθύνης και στάση αρχών. Πιστεύω ότι η δημιουργία ισχυρών λύσεων από τη Συμμαχία μας ενάντια σε όλες τις προκλήσεις ασφαλείας, ιδιαίτερα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, και η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των συμμάχων θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εδραίωση της περιφερειακής και παγκόσμιας ειρήνης. Θα διατηρήσουμε την εποικοδομητική μας στάση όσο λαμβάνονται υπ’όψιν οι νόμιμες ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια και οι περιφερειακές και παγκόσμιες πρωτοβουλίες που διαμορφώνονται σε βάση “καζάν καζάν” (win-win). Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε, για την προσωπική σας υποστήριξη, τις ευχές σας και τα συγχαρητήρια στη Συμμαχία» έγραφε συγκεκριμένα ο Ερντογάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT