Τι μεταδίδει το BBC για το ναυάγιο στην Πύλο και την αναφορά του Λιμενικού

Τι μεταδίδει το BBC για το ναυάγιο στην Πύλο και την αναφορά του Λιμενικού

Για στοιχεία που δεν συνάδουν με την εκδοχή του Λιμενικού για τα γεγονότα γύρω από το θανατηφόρο ναυάγιο σκάφους με εκατοντάδες μετανάστες ανοιχτά της Πύλου, κάνει λόγο το BBC

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για στοιχεία που δεν συνάδουν με την εκδοχή του Λιμενικού για τα γεγονότα γύρω από το θανατηφόρο ναυάγιο με εκατοντάδες μετανάστες ανοιχτά της Πύλου, κάνει λόγο το BBC.

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, δύο επιζώντες ισχυρίζονται πώς η ακτοφυλακή τους πίεσε να υποδείξουν εννέα Αιγύπτιους που επέβαιναν στο πλοίο ως διακινητές.

Νέο βίντεο με το υπερπλήρες σκάφος στη θάλασσα δε συμφωνεί με την αναφορά του Λιμενικού, σύμφωνα με το BBC. Το βίντεο τραβήχτηκε όταν το σκάφος λέγεται ότι διατηρούσε «σταθερή πορεία» αναφέρει το βρετανικό μέσο, προσθέτοντας ότι «επιβεβαίωσε πως το υλικό τραβήχτηκε σε ώρα που το λιμενικό σημείωνε ότι δεν υπήρχε ανάγκη διάσωσης». Το βίντεο φέρεται να έχει τραβηχτεί από αξιωματικούς του λιμενικού. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πετρελαιοφόρο Faithful Warrior που φαίνεται στα πλάνα, είχε δεχθεί αίτημα να προσφέρει προμήθειες στο σκάφος των μεταναστών. Το βρετανικό μέσο επικαλείται δικαστικά έγγραφα με «σοβαρές αποκλίσεις μεταξύ των καταθέσεων επιζώντων που λήφθηκαν από την ακτοφυλακή και των στοιχείων που παρουσιάστηκαν αργότερα σε δικαστή».

Το βρετανικό μέσο αναφέρει πως οι ελληνικές αρχές δεν απάντησαν στις κρούσεις για κάποιο σχόλιο.

Πηγή BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή