Πυραυλικός κινητήρας της Blue Origin εξερράγη «χωρίς να το μάθουν πολλοί»

Πυραυλικός κινητήρας της Blue Origin εξερράγη «χωρίς να το μάθουν πολλοί»

Οι δοκιμές ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο και στη συνέχεια ο κινητήρας θα αποστελλόταν στον πελάτη της Blue Origin, την United Launch Alliance

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνας κινητήρας πυραύλου της Blue Origin, της ιδιωτικής, διαστημικής εταιρείας του Τζεφ Μπέζος, εξερράγη κατά τη διάρκεια δοκιμών τον περασμένο μήνα, χωρίς όλο αυτό το διάστημα το περιστατικό να γίνει ευρέως γνωστό, όπως μεταδίδει τώρα το αμερικανικό δίκτυο CNBC, κάνοντας λόγο για ένα «καταστροφικό βήμα οπισθοχώρησης» με πιθανές επιπλοκές για τους πελάτες της εταιρείας.

Το ατύχημα συνέβη στη φάση της ανάφλεξης, στις 30 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις της διαστημικής εταιρείας του Τζεφ Μπέζος στο δυτικό Τέξας, όταν ένας κινητήρας BE-4 εξερράγη περίπου 10 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της δοκιμής, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν την υπόθεση και μίλησαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας στο αμερικανικό μέσο.

Οι πηγές αυτές μετέφεραν πως είδαν σε βίντεο μια ισχυρότατη έκρηξη που κατέστρεψε τον κινητήρα και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στις γύρω υποδομές.

Οι δοκιμές ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο και στη συνέχεια ο κινητήρας θα αποστελλόταν στον πελάτη της Blue Origin, την United Launch Alliance, για να χρησιμοποιηθεί στη δεύτερη εκτόξευση πυραύλου Vulcan της ULA.

Η ULA είναι κοινοπραξία της Boeing και της Lockheed Martin που ανταγωνίζεται τη SpaceX του Ελον Μασκ, για τα προσοδοφόρα συμβόλαια εκτοξεύσεων για λογαριασμό του στρατού. 

Εκπρόσωπος της Blue Origin περιορίστηκε στο να επιβεβαιώσει, μιλώντας στο CNBC, ότι η εταιρεία «αντιμετώπισε ένα πρόβλημα κατά τη δοκιμή του κινητήρα 3 Vulcan». «Δεν τραυματίστηκε κανένας από το προσωπικό και επί του παρόντος αναλύουμε τη βασική αιτία».

Πηγή: CNBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή