Ζαχάροβα: Το ξέραμε πως η Τουρκία θα έκανε ό,τι της έλεγε το ΝΑΤΟ

Ζαχάροβα: Το ξέραμε πως η Τουρκία θα έκανε ό,τι της έλεγε το ΝΑΤΟ

Δεν τρέφαμε αυταπάτες ότι θα έκανε τελικά κάτι διαφορετικά σχετικά με τη Σουηδία, είπε

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μόσχα δεν έχει αυταπάτες ότι η Αγκυρα θα μπορούσε να απομακρυνθεί από τη γραμμή του ΝΑΤΟ αναφορικά με την ένταξη της Σουηδίας στη συμμαχία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα την Παρασκευή, δείχνοντας τη δυσαρέσκεια της Ρωσίας για την αλλαγή στάσης της Τουρκίας όπως αποτυπώθηκε κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

«Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ψηφίζει, λαμβάνει αποφάσεις, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ατζέντα του ΝΑΤΟ. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό, γι’ αυτό σας προτρέπω να το θυμάστε αυτό. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ενώ έχει και έχει επίσης υποδομές ΝΑΤΟ στο έδαφός της. Αρα δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες ότι η Τουρκία με κάποιο τρόπο αποχωρεί από τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ», είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ρωσικής διπλωματίας, η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία αλλάζει την ισορροπία δυνάμεων στην ευρωπαϊκή περιοχή και δημιουργεί απειλές τόσο για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας όσο και «την ασφάλεια γενικά, δεδομένης της καταστροφικής δύναμης που έχει το ΝΑΤΟ».

«Αυτό, φυσικά, θα επηρεάσει, όπως έχει πει επανειλημμένα η ρωσική ηγεσία, την ανάπτυξη κατάλληλων αποφάσεων από εμάς», πρόσθεσε η κα Ζαχάροβα, πρακτικά απειλώντας με αντίμετρα.

Πηγή: TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή