Ντμίτρο Κουλέμπα: Η Ουκρανία ήδη είναι «ψυχολογικά» μέλος του ΝΑΤΟ

Ντμίτρο Κουλέμπα: Η Ουκρανία ήδη είναι «ψυχολογικά» μέλος του ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας εξέφρασε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ τονίζοντας ότι η χώρα του είναι ήδη «ψυχολογικά» μέλος της Συμμαχίας.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα εξέφρασε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους τονίζοντας ότι η χώρα του είναι ήδη «ψυχολογικά» μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Υπερβήκαμε το ψυχολογικό εμπόδιο και βλέπω ότι η Ουκρανία θεωρείται μέλος του ΝΑΤΟ», δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στην ουκρανική τηλεόραση.

Ο ίδιος τόνισε ότι ήταν ατυχές που δεν έγινε κάποια «αλματώδης πρόοδος», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «αυτή η αλματώδης πρόοδος (της ένταξης στο ΝΑΤΟ) θα γίνει αναπόφευκτα και θα γίνει πολύ νωρίτερα από ό,τι μας φαίνεται τώρα».

Όπως ανέφερε ο Ντμίτρο Κουλέμπα, όλοι διαβεβαίωσαν το Κίεβο σε συναντήσεις κεκλεισμένων των θυρών ότι η ένταξη στη Συμμαχία έπεται αλλά τα ερωτήματα που παραμένουν είναι πότε και πόσο γρήγορα.

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι υπήρξαν συζητήσεις με τους εταίρους σχετικά με τη διατύπωση του «συμφώνου ασφαλείας» στο κοινό ανακοινωθέν.

«Το ερμηνεύουμε ως εγγυήσεις ασφάλειας, το ερμηνεύουν ως πολιτικές δεσμεύσεις στον τομέα της ασφάλειας», ανέφερε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους την προσδοκώμενη από το Κίεβο πρόσκληση για να ενταχθεί επίσημα η χώρα του στη Συμμαχία.

Αντίθετα, το Κίεβο έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η χώρα μπορεί να γίνει μέλος της Συμμαχίας μετά το τέλος του πολέμου με τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή