Η κυβέρνηση Μπάιντεν διαγράφει φοιτητικά χρέη 39 δισ. δολ.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν διαγράφει φοιτητικά χρέη 39 δισ. δολ.

Οι δανειολήπτες απαλλάσσονται από τυχόν εναπομείναν χρέος, αν έχουν καταβάλει πληρωμές για 20 ή 25 χρόνια (

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα διαγράψει αυτομάτως φοιτητικά χρέη για 804.000 δανειολήπτες. Η συνολική ελάφρυνση υπολογίζεται στα 39 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η διαγραφή του χρέους έρχεται ως αποτέλεσμα των διορθωτικών κινήσεων της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με πλάνα αποπληρωμής και με επικαιροποιημένους υπολογισμούς. Οι δανειολήπτες απαλλάσσονται από τυχόν εναπομείναν χρέος, αν έχουν καταβάλει πληρωμές για 20 ή 25 χρόνια (ανάλογα με το πότε έλαβαν το δάνειο και τον τύπο του δανείου). 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση Μπάιντεν, δεν προσμετρώνταν σωστά πληρωμές που θα έπρεπε να φέρνουν τους δανειολήπτες πιο κοντά στην αποπληρωμή του χρέους.

«Για πάρα πολύ καιρό, «έπεφταν» στα κενά ενός διάτρητου συστήματος που δεν κατέγραψε με ακρίβεια την πρόοδό τους» , δήλωσε ο υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ Μιγκέλ Καρντόνα σε ανακοίνωσή του.

Ο Πέρσις Γου, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής στο Κέντρο Προστασίας Δανειοληπτών Φοιτητών σχολίασε: «Μην κάνετε κανένα λάθος (….) αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε το σχέδιο του Τζο Μπάιντεν για σαρωτική διαγραφή φοιτητικών δανείων, που θα παρείχε ανακούφιση σε περίπου 37 εκατομμύρια πολίτες.

Το Υπουργείο Παιδείας θα ενημερώσει τους δανειολήπτες που απαλλάσσονται, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT