Πάπιες – «φρουροί» διώχνουν παράσιτα από αμπελώνα στη Νότια Αφρική

Πάπιες – «φρουροί» διώχνουν παράσιτα από αμπελώνα στη Νότια Αφρική

Οι πάπιες λειτουργούν ως φυσικός έλεγχος έναντι των παρασίτων στο κτήμα κρασιού Vergenoegd Löw.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Vergenoegd Low Wine Estate, στο Stellenbosch της Νότιας Αφρικής, έχει ένα κοπάδι με περισσότερες από 500 ινδικές πάπιες οι οποίες παίζουν αναπόσπαστο ρόλο στη λειτουργία του οινοποιείου.

«Τους λέμε στρατιώτες των αμπελώνων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του κτήματος, Κόριους Βίσερ.

Οι πάπιες που απελευθερώνονται στο κτήμα ανήκουν στο είδος της πάπιας ινδικού δρομέα (Indian Runner duck), που είναι ταχύτερες σε σχέση με άλλα είδη πάπιας γιατί τρέχουν αντί να περπατούν.

Το συγκεκριμένο είδος πάπιας έχει ψηλό λαιμό, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να φτάσει ψηλά και να φάει έντομα και σαλιγκάρια που βρίσκονται ανάμεσα στα φύλλα των αμπελιών.

Σύμφωνα με μια από τους οινοποιoύς στο κτήμα, τα σαλιγκάρια είναι τα χειρότερα παράσιτα. «Τα σαλιγκάρια έρχονται σε τεράστιους αριθμούς, όλα ταυτοχρόνως, σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο του έτους – όταν τα αμπέλια βρίσκονται σε ανάπτυξη. Μπορούν να καταστρέψουν μια ολόκληρη σοδειά εύκολα μέσα σε λίγες μέρες» σημειώνει. 

Η πλούσια σε θρεπτικά συστατικά κοπριά από πάπιες και άλλα ζώα διασφαλίζει ότι ο αμπελώνας λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο βιώσιμα.

Η Νότιος Αφρική είναι μία από τις πιο σπουδαίες οινοπαραγωγικές χώρες του νοτίου ημισφαιρίου. Βρίσκεται στην 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, παράγοντας το 3,3% της συνολικής παραγωγής οίνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT