Ο Πούτιν ζητά να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στη γέφυρα της Κριμαίας έπειτα από τη νέα επίθεση

Ο Πούτιν ζητά να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στη γέφυρα της Κριμαίας έπειτα από τη νέα επίθεση

Υπενθυμίζεται ότι μέρος της ιδίας γέφυρας είχε καταστραφεί έπειτα από ουκρανικό σαμποτάζ τον περασμένο Οκτώβριο. Έως τον ερχόμενο Νοέμβριο θα έχουν επιδιορθωθεί οι νέες ζημιές.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε σήμερα να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στη γέφυρα της Κριμαίας η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές έπειτα από εκρήξεις που σημειώθηκαν εκεί τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι μέρος της ιδίας γέφυρας είχε καταστραφεί έπειτα από ουκρανικό σαμποτάζ τον περασμένο Οκτώβριο. Όσο για τη νέα επίθεση, εκείνη φέρεται να πραγματοποιήθηκε με drones.   

«Καθώς αυτή είναι η δεύτερη τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, αναμένω συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, διαμηνύοντας ότι η Μόσχα πρόκειται να απαντήσει σε αυτήν την επίθεση που αποτελεί «τρομοκρατική ενέργεια» της Ουκρανίας, όπως καταγγέλλει η ρωσική πλευρά.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Μαράτ Κουσνούλιν δήλωσε, από την πλευρά του, ότι η γέφυρα θα έχει επισκευαστεί πλήρως έως την 1η Νοεμβρίου. Τόνισε ότι πυλώνες της γέφυρας δεν υπέστησαν ζημιές από την επίθεση αλλά ότι ένα τμήμα του δρόμου καταστράφηκε ολοσχερώς και ότι θα πρέπει να κατασκευαστεί από την αρχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή