Ισπανία: Καύσωνας πλήττει τη χώρα – Θερμοκρασίες άνω των 44 βαθμών στα νότια

Ισπανία: Καύσωνας πλήττει τη χώρα – Θερμοκρασίες άνω των 44 βαθμών στα νότια

Αυτό είναι το τρίτο κύμα καύσωνα που «σαρώνει» τη χώρα της Ιβηρικής φέτος το καλοκαίρι.   

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με θερμοκρασίες «ασυνήθιστα υψηλές» για την εποχή, θερμοκρασίες που κατά τόπους ξεπέρασαν ακόμη και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Ο υδράργυρος σκαρφάλωσε πάνω από τους 44 βαθμούς Κελσίου το απόγευμα σε πόλεις της Ανδαλουσίας, με αυτό να είναι το τρίτο κύμα καύσωνα που «σαρώνει» τη χώρα φέτος το καλοκαίρι.   

«Οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές, όχι συνηθισμένες, μολονότι διανύουμε ήδη την πιο ζεστή περίοδο του έτους», σημειώνει η ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία με ανάρτησή της στο Twitter.

Αυτές οι «ασυνήθιστα υψηλές» θερμοκρασίες κυμαίνονται 5 με 10 βαθμούς πάνω από το μέσο όρο για την ενδοχώρα και τις Βαλεαρίδες νήσους. Η κατάσταση αναμένεται ότι θα επιδεινωθεί αύριο, με θερμοκρασίες υψηλότερες κατά 10 με 15 βαθμούς από τον μέσο όρο για την εποχή.

Το υπουργείο Εσωτερικών προειδοποίησε, εξάλλου, ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει «πολύ υψηλός» για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT