ΗΠΑ: Εκκενώθηκε εργοστάσιο της Ford στο Μιζούρι λόγω παρουσίας ενόπλου

ΗΠΑ: Εκκενώθηκε εργοστάσιο της Ford στο Μιζούρι λόγω παρουσίας ενόπλου

Δεν έχουν υπάρξει αναφορές για πυροβολισμούς ή θύματα στο σημείο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκενώθηκε το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα) το εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford στο Μιζούρι, στις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω της παρουσίας ενόπλου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Οπως ανέφερε το γραφείο του σερίφη στην Κομητεία Κλέι, η ομάδα ασφαλείας και διαχείρισης κινδύνων της Ford έλαβε κλήση ότι ένα άγνωστο άτομο οπλισμένο με εκρηκτικά, ένα τουφέκι και ένα πιστόλι είχε εισχωρήσει σε τομέα του εργοστασίου. Το γραφείο του σερίφη αποφάσισε την εκκένωση του κτιρίου, καθώς και το κλείσιμο του.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο απομακρύνθηκαν, η παραγωγή έχει διακοπεί, και η νυχτερινή βάρδια ειδοποιήθηκε να μείνει μακριά από το εργοστάσιο.

Δεν έχουν υπάρξει αναφορές για πυροβολισμούς ή θύματα. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.

Πληροφορίες από τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα αναφέρουν ότι πρόκειται για οργισμένο υπάλληλος της αυτοκινητοβιομηχανίας. Εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη δήλωσε ότι ο ίδιος τηλεφώνησε στην υπηρεσία ασφαλείας της Ford κατά τις 5.20 το απόγευμα τοπική ώρα και ανέφερε ότι έχει μπει στο εργοστάσιο οπλισμένος και έχει οχυρωθεί μέσα σε μια τουαλέτα στην πτέρυγα της βαφής των οχημάτων.

Ισχυρίστηκε ότι είναι υπάλληλος της γραμμής βαφής στο εργοστάσιο, ωστόσο το όνομα που έδωσε δεν βρίσκεται στον κατάλογο των εργαζομένων.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στην περιοχή Κλεϊκόμο κοντά στο Κάνσας Σίτι, τη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας Μιζούρι.

Πηγή: Reuters, TASS, ABC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή