«Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα αντικαταστήσει τους κατασκόπους», λέει ο επικεφαλής της ΜΙ6

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα αντικαταστήσει τους κατασκόπους», λέει ο επικεφαλής της ΜΙ6

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας της Βρετανίας, MI6, σε ομιλία του στην Πράγμα, θα μιλήσει επίσης για τον «ρωσικό ιμπεριαλισμό».

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιατί η Ρωσία αποτυγχάνει να επιτύχει τους στρατιωτικούς της στόχους στην Ουκρανία και γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα αντικαταστήσει τους ανθρώπινους πράκτορες; Αυτά θα είναι τα ερωτήματα τα οποία θα επιχειρήσει να αναδείξει ο επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας MI6 της Βρετανίας, σε σπάνια δημόσια του ομιλία σήμερα Τετάρτη.

Ο Ρίτσαρντ Μουρ, ο επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών θα μιλήσει επίσης για τον «ρωσικό ιμπεριαλισμό» στην Αφρική και για το πώς άλλες χώρες, όπως το Ιράν, τροφοδοτούν συγκρούσεις όπως στην Ουκρανία.

Πρόκειται για μόλις τη δεύτερη μεγάλη δημόσια ομιλία του Μουρ από τότε που ανέλαβε τη θέση του το 2020.

Θα μιλήσει στην Πράγα, λόγω «της στενής και παραγωγικής διμερούς σχέσης της Βρετανίας με την Τσεχική Δημοκρατία και επιπλέον» και λόγω «του ιστορικού πλαισίου έπειτα από ακόμα μία ρωσική εισβολή στην Ευρώπη», ανέφερε το γραφείο του.

Τεχνολογική «κούρσα»

Στην πρώτη του δημόσια ομιλία, ο Μουρ προειδοποίησε ότι η Κίνα και η Ρωσία κάνουν αγώνα δρόμου για την κατάκτηση τεχνολογιών όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και η κβαντική πληροφορική, και αυτό θα αποτελέσει και πάλι ένα από τα σημεία στα οποία θα εστιάσει.

Οι κυβερνητικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες πληροφοριών επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά ο Μουρ θα τονίσει ότι η τεχνολογία θα βοηθήσει και δεν θα αντικαταστήσει τους ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να αποκαλύψουν μυστικά πέρα από την εμβέλεια της τεχνολογίας.

«Τα μοναδικά χαρακτηριστικά των ανθρώπινων πρακτόρων, εφόσον βρίσκονται στις σωστές θέσεις, θα γίνουν ακόμη πιο σημαντικά», αναμένεται να πει.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT