Χωρίς τον Πούτιν η σύνοδος κορυφής των BRICS στη Νότια Αφρική

Χωρίς τον Πούτιν η σύνοδος κορυφής των BRICS στη Νότια Αφρική

Η Νότια Αφρική ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι, κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής της ομάδας κρατών BRICS.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΝότια Αφρική ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι, κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής της ομάδας κρατών BRICS

Η σύνοδος είναι προγραμματισμένο να γίνει στη Νότια Αφρική τον Αύγουστο, ωστόσο η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Κρεμλίνο: Σύλληψη Πούτιν δεν θα σήμαινε πόλεμο

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο είχε διαψεύσει αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα θα θεωρούσε σύλληψη του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με ένταλμα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) ως «πόλεμο».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους, ωστόσο, ότι όλοι κατάλαβαν -χωρίς να τους το εξηγήσουν- τι θα σήμαινε απόπειρα παραβίασης των δικαιωμάτων του Πούτιν.

Εισήγηση τοπικού δικαστηρίου που δημοσιεύτηκε την Τρίτη αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σιρίλ Ραμαφόζα είχε ζητήσει άδεια από το ΔΠΔ να μην συλλάβει τον Πούτιν, διότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου.

Η Νότια Αφρική πρόκειται να φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής της λέσχης των κρατών BRICS – Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική – τον επόμενο μήνα, στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι αρχηγοί κρατών των χωρών αυτών.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT