Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις κατέστρεψαν 60.000 τόνους σιτηρών και υποδομές στην Οδησσό

Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις κατέστρεψαν 60.000 τόνους σιτηρών και υποδομές στην Οδησσό

Ουκρανός υπουργός δήλωσε ότι μεγάλο μέρος των υποδομών όπου αποθηκεύονται προς εξαγωγή σιτηρά στο λιμάνι Τσερνομόρσκ, στην περιοχή της Οδησσού, υπέστη ζημιές.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας της Ουκρανίας, Μίκολα Σόλσκι, δήλωσε σήμερα ότι ένα «σημαντικό» μέρος των υποδομών όπου αποθηκεύονται προς εξαγωγή σιτηρά στο λιμάνι Τσερνομόρσκ, στην περιοχή της Οδησσού, υπέστη ζημιές από την ρωσική επίθεση.

Ο ίδιος είπε, επίσης, ότι από την επίθεση καταστράφηκαν 60.000 τόνοι σιτηρών που θα έπρεπε να έχουν φορτωθεί για να εξαχθούν με πλοία βάσει της Συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα Σιτηρά πριν από 60 ημέρες.

«Η νυχτερινή επίθεση έθεσε εκτός λειτουργίας ένα σημαντικό τμήμα των υποδομών αποθήκευσης σιτηρών που εξάγονται από το λιμάνι Τσορνομόρσκ», δήλωσε ο Σόλσκι μέσω ανάρτησης στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Η Ρωσία πραγματοποίησε επίθεση στην Οδησσό και στο Τσερνομόρσκ, αφού είχε προηγουμένως καταγγείλει τη συμφωνία που επέτρεπε την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, μια συμφωνία από την οποία η ρωσική πλευρά έχει πλέον αποχωρήσει.

Η Ουκρανία δήλωσε ότι επρόκειτο για σκόπιμη και εσκεμμένη ρωσική επίθεση στους τερματικούς σταθμούς σιτηρών και στις λιμενικές υποδομές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT