Τουρκία – Εμιράτα: Υπέγραψαν 13 συμφωνίες συνολικού ύψους 50,7 δισ. δολ.

Τουρκία – Εμιράτα: Υπέγραψαν 13 συμφωνίες συνολικού ύψους 50,7 δισ. δολ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε σήμερα στο Αμπού Ντάμπι όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Αμπού Ντάμπι, οι ηγεσίες της Τουρκίας και των ΗΑΕ υπέγραψαν σειρά από συμφωνίες συνολικού ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε εκ των υστέρων η τουρκική προεδρία, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία που ανοίγει τον δρόμο για τη σύσταση ενός Υψηλού Επιπέδου Στρατηγικού Συμβουλίου (High-Level Strategic Council), με την εταιρική τους σχέση να αποκτά κατά αυτόν τον τρόπο στρατηγικά χαρακτηριστικά.  

«Τα μέρη αποφάσισαν επίσης να προωθήσουν την υφιστάμενη συνεργασία σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, οι υποδομές, τα logistics, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα οικονομικά, η υγεία, τα τρόφιμα, ο τουρισμός, τα ακίνητα, οι κατασκευές, η αμυντική βιομηχανία, η τεχνητή νοημοσύνη και οι προηγμένες τεχνολογίες. Η συνολική αξία των συμφωνιών που υπεγράφησαν ανέρχεται σε 50,7 δισεκατομμύρια δολάρια», σημειώνει η τουρκική πλευρά.

Ο Ερντογάν είχε σήμερα συνάντηση στο Αμπού Ντάμπι με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος τιμήθηκε από την εμιρατινή ηγεσία με παράσημο, υποστήριξε μάλιστα ότι η συνεργασία Τουρκίας – Εμιράτων πρόκειται να προωθηθεί ακόμη περισσότερο κατά την έκθεση αμυντικού υλικού IDEF που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη το διάστημα μεταξύ 25 και 28 Ιουλίου.

Με πληροφορίες από Daily Sabah

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή