Ινδία: Φόβοι για εκατόμβη από κατολίσθηση

Ινδία: Φόβοι για εκατόμβη από κατολίσθηση

Τουλάχιστον πέντε νεκροί - Πολλοί άλλοι φέρονται θαμμένοι ζωντανοί

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκφράζονται φόβοι πως πάνω από 100 άλλοι θάφτηκαν ζωντανοί εξαιτίας κατολίσθησης στη δυτική πολιτεία Μαχαράστρα της Ινδίας έπειτα από ασταμάτητες βροχές για μέρες, μεταδίδουν ινδικά ΜΜΕ την Πέμπτη.

Η κατολίσθηση χτύπησε μέσα στη νύχτα την ορεινή κωμόπολη Ιρσαλουάντι, περίπου 60 χιλιόμετρα από τη Μουμπάι, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται αξιωματούχους.

Εν μέσω της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης, εργαζόμενοι στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας έχουν αποδυθεί σε αγωνιώδη προσπάθεια να βρουν επιζώντες, καθώς συγγενείς περιμένουν νέα στους πρόποδες βουνού, αλλά δυσκολεύονται.

«Συνολικά 48 οικογένειες ζούσαν εκεί. Περίπου 75 άνθρωποι έχουν διασωθεί και πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής», ανέφερε στο Twitter ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της πολιτείας, Ντεβέντρα Φαντνάβις.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι περίπου 100 άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια και τα σωστικά συνεργεία πάλευαν στη δυνατή βροχή να βρουν επιζώντες.

«Το πρόβλημα είναι πως σε κάποια σημεία τα συντρίμμια έχουν έξι ως εννιά μέτρα βάθος και πρέπει να απομακρυνθούν με τα χέρια», εξήγησε μέλος σωστικού συνεργείου στο τηλεοπτικό δίκτυο ABP Majha.

Ασταμάτητες βροχοπτώσεις ώθησαν τις αρχές να κλείσουν σχολεία, δρόμοι πλημμύρισαν και τα δρομολόγια των τρένων αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στη Μαχαράστρα, την πλουσιότερη πολιτεία της Ινδίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή