«Βοηθήστε με»: 13χρονη σώθηκε από τον απαγωγέα της χάρη σε ένα πρόχειρο σημείωμα

«Βοηθήστε με»: 13χρονη σώθηκε από τον απαγωγέα της χάρη σε ένα πρόχειρο σημείωμα

Οι δύο λέξεις που έγραψε πάνω σε ένα τσαλακωμένο χαρτί έσωσαν τη ζωή της.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια 13χρονη που είχε απαχθεί στο Τέξας διασώθηκε στη νότια Καλιφόρνια όταν περαστικός παρατήρησε το σημείωμα με το μήνυμα «βοηθήστε με» το οποίο κρατούσε ενώ βρισκόταν σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο. 

Το συμβάν σημειώθηκε στις 9 Ιουλίου στο Λονγκ Μπιτς, νοτίως του Λος Αντζελες. Η αστυνομία δέχθηκε τηλεφώνημα που την ενημέρωνε για τον εντοπισμό «ενός εμφανώς ταραγμένου και σε συναισθηματική φόρτιση κοριτσιού». 

«Από την έρευνά τους, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως οι Καλοί Σαμαρείτες βρίσκονταν σε πάρκινγκ όταν είδαν το κορίτσι σε ένα παρκαρισμένο όχημα να κρατά ένα κομμάτι χαρτί όπου είχε γράψει “βοηθήστε με”. Αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο και κάλεσαν αμέσως την αστυνομία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των αρχών. 

Κατά την αστυνομία, στις 6 Ιουλίου η ανήλικη βρισκόταν κοντά σε στάση λεωφορείου, στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, όταν την πλησίασε ο ύποπτος με το αυτοκίνητό του και, σημαδεύοντάς τη με όπλο, απαίτησε να μπει μέσα

Οπως αναφέρουν οι αρχές, το παιδί είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά στο ταξίδι προς την Καλιφόρνια. Στο αυτοκίνητο του συλληφθέντος οι αστυνομικοί βρήκαν μια ρέπλικα πυροβόλου όπλου.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Λος Αντζελες, ο 61χρονος Στίβεν Ρόμπερτ Σάμπλαν συνελήφθη και κρατείται στο ομοσπονδιακό μητροπολιτικό κέντρο κράτησης της πόλης. 

Την περασμένη Πέμπτη ο δράστης παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της απαγωγής και της μεταφοράς ανηλίκου με σκοπό την εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα.

Πηγή: Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή