Ισραήλ: Κατασκηνωτές έξω από τη Βουλή ενόψει της ψηφοφορίας για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Ισραήλ: Κατασκηνωτές έξω από τη Βουλή ενόψει της ψηφοφορίας για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει έξω από το κοινοβούλιο στην Ιερουσαλήμ ενόψει της ψήφισης της αμφιλεγόμενης δικαστικής μεταρρύθμισης που αναμένεται τη Δευτέρα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες ήταν εκείνοι που κατέβηκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ένταση στο Ισραήλ ανεβαίνει ενόψει της ψήφισης της προωθούμενης από την κυβέρνηση Νετανιάχου δικαστικής μεταρρύθμισης.

Η σχετική συζήτηση στην Κνεσέτ ξεκίνησε σήμερα και η σχετική ψηφοφορία είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στο ισραηλινό κοινοβούλιο αύριο, Δευτέρα.

Εάν η υπό συζήτηση πρόταση υπερψηφιστεί, τότε ένα μεγάλο μέρος της προωθούμενης από τον Νετανιάχου μεταρρύθμισης θα γίνει νόμος του κράτους.

Ισραήλ: Κατασκηνωτές έξω από τη Βουλή ενόψει της ψηφοφορίας για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη-1
Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Τελ Αβίβ (REUTERS/Corinna Kern)

Υπενθυμίζεται ότι η προωθούμενη μεταρρύθμιση θεωρείται αμφιλεγόμενη καθώς περιορίζει σημαντικά τις εξουσίες του Ανώτατου Δικαστηρίου το οποίο στο εξής, εάν το νομοσχέδιο γίνει νόμος, δεν θα μπορεί να αμφισβητεί κυβερνητικές ή υπουργικές αποφάσεις. Οι επικριτές του εν λόγω νομοσχεδίου το αποκηρύττουν ως απειλή για την ισραηλινή δημοκρατία.     

Διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει έξω από το κοινοβούλιο στην Ιερουσαλήμ ενόψει της ψήφισης της αμφιλεγόμενης δικαστικής μεταρρύθμισης που αναμένεται τη Δευτέρα, ενώ σε εκατοντάδες χιλιάδες υπολογίζονται όσοι κατέβηκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ για να διαμαρτυρηθούν.

Η ομάδα των διαδηλωτών που είχε ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας προ ημερών από το Τελ Αβίβ έφτασε στον τελικό προορισμό της που ήταν η Ιερουσαλήμ χθες, Σάββατο.    

Με πληροφορίες από Al Jazeera

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή