Αλγερία: Φωτιές κοστίζουν τη ζωή σε 34 ανθρώπους

Αλγερία: Φωτιές κοστίζουν τη ζωή σε 34 ανθρώπους

Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγονται και 10 στρατιώτες, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αλγερία, στην άλλη πλευρά της Μεσογείου, 34 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα της βόρειας Αφρικής, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αρχών

Οπως ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης το υπουργείο Εσωτερικών στο Αλγέρι, ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές που σαρώνουν περιοχές της Αλγερίας ανήλθε σε 34 άτομα, περιλαμβανομένων 10 στρατιωτών, καθώς ο καύσωνας εξαπλώνεται τόσο στη βόρεια Αφρική και τη νότια Ευρώπη.

Περίπου 8.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη για να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο, ανέφεραν οι αρχές.

Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης στις περιοχές Μπουμέρδες, Μπούιρα, Τιζί Ούζου, Τζιτζέλ, Μπετζάγια και Σκίκντα. Μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί περίπου 1.500 άνθρωποι.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει δικαστική έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών.

Και στην Τυνησία

Τη βόρεια Αφρική σαρώνει μεγάλος καύσωνας, ακόμη και για τα τοπικά δεδομένα, με θερμοκρασίες 49 Κελσίου να καταγράφονται σε ορισμένες πόλεις της γειτονικής Τυνησίας. Εκεί, οι πυρκαγιές σάρωσαν τη συνοριακή πόλη Μελλούλα.

Μάρτυρες είπαν ότι οι πυρκαγιές που είχαν ξεκινήσει σε ορεινές περιοχές έφτασαν σε σπίτια στην πόλη και ανάγκασαν εκατοντάδες οικογένειες να εγκαταλείψουν.

Αξιωματούχος πολιτικής προστασίας είπε ότι απομακρύνθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης από ξηρά και από θάλασσα, με βάρκες ψαράδων και σκάφη της ακτοφυλακής.

Πηγή: Reuters, CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή