Επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία

Επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία

Η Γερμανία διολίσθησε σε τεχνική ύφεση στις αρχές του 2023, ενώ τα προκαταρκτικά στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο αναμένονται την Παρασκευή.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γερμανικό επιχειρηματικό κλίμα επιδεινώθηκε τον Ιούλιο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.

Η έρευνα δείχνει ότι ο δρόμος προς την ανάκαμψη μπορεί να είναι μακρύς για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η οποία αγωνίζεται να βγει από την ύφεση.

Το ινστιτούτο Ifo ανέφερε ότι ο δείκτης του επιχειρηματικού κλίματος διαμορφώθηκε στο 87,3 μετά από αναθεωρημένη μέτρηση 88,6 τον Ιούνιο. Η πτώση ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη από ό,τι είχε προβλεφθεί, με τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters να αναμένουν η μέτρηση του Ιουλίου να κυμανθεί στο 88,0.

Η Γερμανία διολίσθησε σε τεχνική ύφεση στις αρχές του 2023, που ορίστηκε από δύο διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης. Τα προκαταρκτικά στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο αναμένονται την Παρασκευή.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT