Πορτογαλία: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κασκάις – Σε επιφυλακή οι Αρχές για πιθανές αναζωπυρώσεις

Πορτογαλία: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κασκάις – Σε επιφυλακή οι Αρχές για πιθανές αναζωπυρώσεις

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή Κασκάις κοντά στη Λισαβόνα τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο πυροσβέστες παραμένουν στο σημείο για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε ορεινή περιοχή στην Κασκάις κοντά στην πρωτεύουσα Λισαβόνα είναι υπό έλεγχο, όμως οι πυροσβέστες παραμένουν στο πεδίο για αποτροπή αναζωπυρώσεων, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Ο διοικητής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Ελίζιο Ολιβέιρα δήλωσε σήμερα πως η πυρκαγιά δεν αποτελεί πλέον απειλή για τον πληθυσμό αλλά κάλεσε τον κόσμο, ιδιαίτερα τους οδηγούς, να αποφύγουν την περιοχή.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε περιοχή που είναι μέρος του εθνικού πάρκου Σίντρα – Κασκάις το οποίο βρίσκεται δυτικά της Λισαβόνας.

Με τη βοήθεια οχημάτων και πυροσβεστικών αεροπλάνων, πάνω από 600 πυροσβέστες αγωνίστηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Οι κάτοικοι της περιοχής βοήθησαν επίσης με κουβάδες και λάστιχα νερού.

Περίπου 90 άνθρωποι απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους, όμως κανένα σπίτι δεν έχει καταστραφεί και δεν έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί, σύμφωνα με τις Αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή