Ιταλία: 4.000 πυροσβεστικές επιχειρήσεις στη χώρα το τελευταίο τριήμερο

Ιταλία: 4.000 πυροσβεστικές επιχειρήσεις στη χώρα το τελευταίο τριήμερο

Οι λόφοι γύρω από την πόλη του Παλέρμο συνεχίζουν να φλέγονται και τα Canadair επιχειρούν για τρίτη ημέρα στην περιοχή.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πυροσβέστες της Ιταλίας πραγματοποίησαν τέσσερις χιλιάδες επιχειρήσεις το τελευταίο τριήμερο, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στις βόρειες περιφέρειες της χώρας και των πυρκαγιών στον νότο.

Ο δήμαρχος του Παλέρμο, Ρομπέρτο Λαγκάλα, δήλωσε ότι «τόσες εστίες πυρκαγιών τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμούς».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματταρέλα, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας της Σικελίας και του επανέλαβε ότι είναι στην διάθεση του ιδίου και των κατοίκων για κάθε παρέμβαση και πρωτοβουλία που θα μπορούσε να τους βοηθήσει σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.

Οι λόφοι γύρω από την πόλη του Παλέρμο συνεχίζουν να φλέγονται και τα Canadair επιχειρούν για τρίτη ημέρα στην περιοχή. Το πύρινο μέτωπο πλησιάζει στον χώρο ταφής απορριμμάτων του Μπελολάμπο και ο κύριος στόχος των προσπαθειών είναι να αποφευχθεί η καύση σκουπιδιών, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία των κατοίκων.

Όπως είχε ανακοινωθεί από χθες, η περιφέρεια της Σικελίας κήρυξε σήμερα το νησί σε κατάσταση κρίσης και περιβαλλοντικής καταστροφής. Αργότερα, με τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Μελόνι, η περιοχή αναμένεται να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τις τελευταίες ώρες, πάντως, η θερμοκρασία στην Κάτω Ιταλία παρουσιάζει πτώση και για αύριο αναμένεται περαιτέρω μείωση, έπειτα από μια εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας καταγράφηκαν θερμοκρασίες-ρεκόρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT