Ο σκύλος του Μπάιντεν δαγκώνει πράκτορες

Ο σκύλος του Μπάιντεν δαγκώνει πράκτορες

Επιθέσεις του Κομάντερ εναντίον όλων, με προτίμηση στους άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του προέδρου

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Κακές σχέσεις φαίνεται πως διατηρεί ο προεδρικός σκύλος Κομάντερ της οικογένειας Μπάιντεν με τα μέλη της προσωπικής φρουράς του προέδρου, τα οποία έχουν δεχτεί επανειλημμένως δαγκωματιές από τον κατά τα άλλα συμπαθή γερμανικό ποιμενικό.

Ο Κομάντερ φέρεται να δάγκωσε πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας δέκα φορές σε περίοδο τεσσάρων μηνών, μεταξύ Οκτωβρίου 2022 και Ιανουαρίου 2023. Ενα περιστατικό οδήγησε στη διακομιδή πράκτορα της υπηρεσίας σε νοσοκομείο.

Δικαστικό αίτημα αποχαρακτηρισμού 194 σελίδων μηνυμάτων email και sms, στα οποία μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας περιγράφουν «επιθετικές συναντήσεις» με τον Κομάντερ, κατέθεσε το συντηρητικό ερευνητικό ινστιτούτο Judicial Watch. Στις 26 Οκτωβρίου, ο σκύλος των Μπάιντεν φέρεται να επιτέθηκε σε πράκτορα της υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια περιπάτου της Πρώτης Κυρίας, Τζιλ Μπάιντεν. «Η Πρώτη Κυρία δεν κατάφερε να ελέγξει τον Κομάντερ και αυτός συνέχισε να έρχεται προς το μέρος μου. Είναι θέμα χρόνου προτού δαγκώσει κάποιον πράκτορα», αναφέρει σε email προς τους προϊσταμένους του πράκτορας της υπηρεσίας επιφορτισμένης με την ασφάλεια του Μπάιντεν και της οικογένειάς του.

Ενα μήνα αργότερα, ο πρόεδρος Μπάιντεν έλυσε το λουρί του Κομάντερ στη διάρκεια περιπάτου στους κήπους Κένεντι του Λευκού Οίκου. Ο σκύλος επιτέθηκε αμέσως εναντίον πράκτορα, τον οποίο δάγκωσε δύο φορές, μία στον βραχίονα και μία στον αντίχειρα. Το email αποκαλύπτει ότι ο Μπάιντεν εξέφρασε την ανησυχία του για την υγεία του πράκτορα, ο οποίος επέμεινε ωστόσο να μην εγκαταλείψει την υπηρεσία πριν από τη λήξη της βάρδιας του.

Γερμανικοί ποιμενικοί

Το ζεύγος Μπάιντεν έφερε μαζί του δύο γερμανικούς ποιμενικούς όταν μετακόμισε στον Λευκό Οίκο, το 2021. Οι σκύλοι αυτοί ήταν ο Τσαμπ, που πέθανε την ίδια χρονιά σε ηλικία 13 ετών, και ο Μέιτζορ, ένας πιο νεαρός σκύλος, υιοθετημένος από καταφύγιο αδέσποτων. Υστερα από δύο περιστατικά δαγκώματος, ειδικοί πρότειναν τη μεταστέγαση του Μέιτζορ σε σπίτι οικογενειακών φίλων των Μπάιντεν, για λόγους ασφαλείας.

Ο Κομάντερ έφτασε ως κουτάβι στον Λευκό Οίκο τον Δεκέμβριο του 2021, δώρο γενεθλίων από τον αδελφό του προέδρου, Τζέιμς. Τους επόμενους μήνες, όμως, η συμπεριφορά του Κομάντερ απασχόλησε την ηγεσία της Μυστικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα την επικεφαλής της, Κίμπερλι Τσιτλ. Σε ανακοίνωσή της, η Μυστική Υπηρεσία αναφέρει ότι αντιμετωπίζει κάθε τραυματισμό πράκτορα ως εργατικό ατύχημα, ακόμη και αν αυτός προέρχεται από δεσποζόμενο ζώο του προέδρου.

«Η οικογένεια Μπάιντεν αναζητεί τρόπους προκειμένου η κατάσταση να γίνει καλύτερη για όλους. Συνεργάζονται στενά με τη Μυστική Υπηρεσία και το προσωπικό του Λευκού Οίκου για την εκπόνηση νέου πρωτοκόλλου χρήσης λουριού και εκπαίδευσης, όπως και με τον ορισμό νέων τοποθεσιών όπου ο Κομάντερ θα μπορεί να τρέχει και να ασκείται», είπε η Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ, επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Πρώτης Κυρίας, Τζιλ Μπάιντεν. Η Αλεξάντερ επισήμανε ότι το συγκρότημα του Λευκού Οίκου μπορεί να αυξάνει το άγχος των κατοικιδίων της πρώτης οικογένειας των ΗΠΑ.

Ανεπίδεκτος

«Η παρουσία του ζώου σε τέτοιο χώρο είναι επιβαρυντική για τον ψυχισμό του από μόνη της. Η αδιάκοπη δραστηριότητα στον χώρο, οι εκατοντάδες άνθρωποι και τα μέτρα ασφαλείας προκαλούν άγχος και αβεβαιότητα στους σκύλους. Δυστυχώς, φοβάμαι πως ο Κομάντερ δεν επιδέχεται εκπαίδευση. Αυτός ο σκύλος θα επιτεθεί ξανά· το μόνο ερώτημα είναι τι τραύματα θα προκαλέσει την επόμενη φορά και σε ποιον», λέει ο εκπαιδευτής σκύλων Μπομπ Μπράνταου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή