Κογκρέσο: Πάγωσε ο Μιτς Μακόνελ κατά τη διάρκεια δηλώσεων [βίντεο]

Κογκρέσο: Πάγωσε ο Μιτς Μακόνελ κατά τη διάρκεια δηλώσεων [βίντεο]

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών φαίνεται πως υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό, αλλά δηλώνει πως είναι καλά

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο φαίνεται να υπέστη ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικανών στη αμερικανική Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του την Τετάρτη, παγώνοντας μπροστά στις κάμερες την ώρα που είχε αρχίσει μια πρόταση. Αργότερα δήλωσε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Ο 81 ετών πολύπειρος πολιτικός επανεξελέγη τον περασμένο Νοέμβριο επικεφαλής της ομάδας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, αλλά τον Μάρτιο υπέστη τραύμα στο κεφάλι του από πτώση.

Την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του Τύπου στο Καπιτώλιο, άρχισε να μιλά μπροστά στα μικρόφωνα και τις κάμερες για μερικά δευτερόλεπτα, αλλά γρήγορα σίγησε με το – συνήθως ανέκφραστο – πρόσωπό του να παραμένει ακίνητο και να τον απομακρύνουν από το μικρόφωνο συνάδελφοι και συνεργάτες του. Το βλέμμα του ήταν απλανές και έμοιαζε αποπροσανατολισμένος.

Λίγο αργότερα ο κ. Μακόνελ, που απολαμβάνει του σεβασμού ολόκληρου του σώματος της Γερουσίας, επέστρεψε στο μικρόφωνο και ανέφερε ότι είναι καλά.

Απάντησε μάλιστα χωρίς κανένα πρόβλημα σε ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό ερωτήσεων των δημοσιογράφων.

Αργότερα συνεργάτες του είπαν ότι έπαθε κάποια ζαλάδα, αλλά σημείωσαν ότι ήταν σε θέση να συνεχίσει να μιλάει μέσα σε λίγα λεπτά. Λίγο αργότερα πραγματοποίησε την τακτική εβδομαδιαία συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής Κέβιν Μακάρθι. Οι συνεργάτες του αρνήθηκαν να διευκρινίσουν την ιατρική του κατάσταση, συμπεριλαμβανομένου του εάν είχε εξεταστεί από γιατρό μετά το επεισόδιο.

Το περιστατικό αποτελεί, σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης, άλλη μια υπενθύμιση της προχωρημένης ηλικίας και της αδύναμης κατάστασης του κορυφαίου Ρεπουμπλικανού στη Γερουσία, εγείροντας ερωτήματα για το μέλλον του ιδίου και του κόμματός του στο Σώμα.

Πηγή: The New York Times, C-SPAN, CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή