Ελβετία: Παγετώνας που έλιωσε αποκάλυψε αγνοούμενο ορειβάτη από το 1986

Ελβετία: Παγετώνας που έλιωσε αποκάλυψε αγνοούμενο ορειβάτη από το 1986

Η αστυνομία δημοσίευσε τη φωτογραφία μιας μπότας ορειβασίας η οποία ανήκε στον αγνοούμενο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα λείψανα ενός ορειβάτη που εξαφανίστηκε το 1986 κοντά στο βουνό Μάτερχορν της Ελβετίας ανασύρθηκαν αποκάλυψε το λιώσιμο των παγετώνων στις Αλπεις.

«Η ανάλυση DNA επέτρεψε την ταυτοποίηση ενός ορειβάτη που αγνοούνταν από το 1986», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Η αστυνομία δημοσίευσε τη φωτογραφία μιας μπότας ορειβασίας με κόκκινα κορδόνια που προεξείχαν από το χιόνι και η οποία ανήκε στον αγνοούμενο.

Η συρρίκνωση των παγετώνων λόγω της κλιματικής αλλαγής έχει οδηγήσει στην ανακάλυψη σορών ορειβατών που εξαφανίστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες.

Το 2015, βρέθηκαν τα λείψανα δύο νεαρών Ιαπώνων ορειβατών που εξαφανίστηκαν στο Μάτερχορν σε χιονοθύελλα του 1970 και η ταυτότητά τους επιβεβαιώθηκε μέσω της εξέτασης DNA των συγγενών τους.

Το 2014 το πτώμα του αγνοούμενου Βρετανού ορειβάτη Τζόναθαν Κόνβιλ ανακαλύφθηκε από έναν πιλότο ελικοπτέρου που εντόπισε κάτι ασυνήθιστο ενώ παρέδιδε προμήθειες σε ένα ορειβατικό καταφύγιο στο Μάτερχορν – την πιο διάσημη κορυφή της Ελβετίας.

Ενα χρόνο αργότερα, τα πτώματα δύο Ιαπώνων ορειβατών ανακαλύφθηκαν στην άκρη του παγετώνα του Μάτερχορν. Είχαν χαθεί σε χιονοθύελλα το 1970.

Πηγή: Reuters, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT