ΗΠΑ: Με ελαφρά τραύματα επέζησε 8χρονος από «εξαιρετικά σπάνια» επίθεση κούγκαρ

ΗΠΑ: Με ελαφρά τραύματα επέζησε 8χρονος από «εξαιρετικά σπάνια» επίθεση κούγκαρ

«Είναι χίλιες φορές πιο πιθανό κάποιος να χτυπηθεί από κεραυνό παρά να δεχτεί επίθεση από κούγκαρ»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας οκτάχρονος γλίτωσε με μικροτραυματισμούς από την επίθεση ενός κούγκαρ στο ολυμπιακό εθνικό πάρκο της πολιτείας της Ουάσιγκτον το απόγευμα του Σαββάτου. 

Το παιδί έκανε κάμπινγκ με τη μητέρα του σε λίμνη στην περιοχή Χαρτ Ο’Χιλς, όταν δέχτηκε επίθεση από το αιλουροειδές. 

Το κούγκαρ -ή αλλιώς, πούμα ή λιοντάρι της Αμερικής- τράπηκε σε φυγή «εγκαταλείποντας το θήραμά του μετά τα ουρλιαχτά της μητέρας του παιδιού», σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας του πάρκου. 

Το παιδί έφερε ελαφρά τραύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω αξιολόγηση. Οι αρμόδιοι του πάρκου προχώρησαν στον αποκλεισμό της συγκεκριμένης περιοχής για το κοινό. 

«Λόγω της ακραίας φύσης του περιστατικού, κλείνουμε την Λέικ Άντζελες και διάφορα μονοπάτια της γύρω περιοχής» ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι, γνωστοποιώντας πως στην περίπτωση εντοπισμού του κούγκαρ, θα γίνει ευθανασία και νεκροψία. 

«Αυτό ίσως μας προσφέρει στοιχεία για τους λόγους της επίθεσης, καθώς τα κούγκαρ σπανίως εμφανίζονται και οι επιθέσεις τους σε ανθρώπους είναι συγκλονιστικά σπάνιες» σημειώνει η υπηρεσία πάρκου. 

«Είναι χίλιες φορές πιο πιθανό κάποιος να χτυπηθεί από κεραυνό παρά να δεχτεί επίθεση από κούγκαρ. Όμως, καθώς ο ανθρώπινος πληθυσμός στην Ουάσιγκτον αυξάνεται και ολοένα και περισσότεροι κάνουν αναψυχή στη φύση, οι πιθανότητες συνάντησης με ένα κούγκαρ αυξάνονται» αναφέρει η ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT